Annons:

Storförlust hemma mot obesegrade Mjölby

Västerviks FF förlorade stort mot Mjölby. Foto: Ossian Mathiasson

Storförlust hemma mot obesegrade Mjölby

Västerviks FF tog emot Mjölby AI FF på lördagseftermiddagen. Mjölby, som kom till matchen med fyra raka segrar, visade sig vara ett nummer för stort och vann med 5-1 efter att det runnit iväg lite i slutet av matchen.

Annons:

Västerviks FF fick en drömstart hemma mot obesegrade Mjölby AI FF. Redan efter fem minuter fick man en straff som Daniel Engel förvaltade.

Glädjen blev dock inte så långvarig. Drygt tio minuter senare kvitterade Mjölbys David Lundgren. Västervik skapade en del chanser, men 1-1 stod sig till den 36 minuten. Då tog Mjölby ledningen, återigen David Lundgren som målskytt. Den kvicke anfallaren ställde till stora problem för VFF-försvaret. Resultatet stod sig halvleken ut.

- Vi gör en helt okej första halvlek, vi har lite svårt med långbollarna de slår, säger VFF-tränaren Stefan Gustavsson efteråt. 

Kalldusch i andra halvlek

Tio minuter in i andra halvlek åkte VFF på en rejäl kalldusch när Christopher Sjöblad drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Rejäl uppförsbacke således.

VFF försökte och försökte, men lyckades inte skapa något framåt alls. Istället var det Mjölby som utökade sin ledning när David Lundgren satte 3-1 på straff. Det blev lite proppen ur för gästerna, som hann med att göra både 4-1 och 5-1 innan matchen var över. David Lundgren gjorde ett av målen och blev alltså fyramålsskytt.

- När vi får utvisningen får de plötsligt lite ytor att spela på, då räcker vi inte till, då visar Mjölby att de är duktiga, jag tyckte inte att de imponerade innan. Mycket långa bollar och en kvick man på topp. Vi är med i matchen så länge vi är lika många spelare. Vid 3-1 tappar vi det där lilla extra, vi måste göra ett jävla jobb för att hänga med där ute och har svårt att skapa något i andra halvlek. Vi har någon halvchans.

Liffner bäst i VFF

VFF:s målvakt Albin Liffner var, trots fem insläppta, lagets bästa spelare och utan honom hade siffrorna kunnat bli mycket större. Även Carl Sjögren stod för en bra insats.

- Det är superviktigt nästa mot AFK Linköping (som ligger sist), tar vi tre poäng där ser det ljust ut igen. Den här matchen är kanske inte superviktig, men 5-1 är tungt för målskillnaden, säger Gustavsson.

- Vi kan ta med oss fajten från första halvlek. Att vi står upp och gör det bra, vi gör dem inte så mycket, de känns inte jättemycket bättre än oss. Andra halvlek får vi försöka glömma bort, avslutar Gustavsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt