Annons:

Fredrik Walfredsson upplevde det som två förlorade poäng. Foto: Arkivbild

"Tyvärr känns det mer som två förlorade poäng"

IFK Västervik har hittills haft en tung säsong i division 4. Hemma mot Bäckseda kom äntligen säsongens första poäng i en match som slutade 2-2 (2-1).
- Det är klart vi vill ha poäng, men tyvärr känns det mer som två förlorade poäng än en vunnen, men alla poäng är viktiga, säger IFK-tränaren Fredrik Walfredsson.

Annons:

- Första halvlek är helt okej sett över 45 minuter. Vi börjar lite sådär, men arbetar oss in. Sista 30 är bra från vår sida, vi börjar hitta rätt i positionsspelet och hitta bollar i djupled, säger IFK-tränaren Fredrik Walfredsson efter matchen.

Gästerna tog ledningen, innan IFK nätade två gånger om i slutet av halvleken. 1-1 gjorde Anton Westerberg när han rullade in en djupledsboll. 2-1, någon minut innan paus, satte Oskar Ring när han skruvade in en hörna.
I paus såg det alltså ljust ut för IFK Västervik. I andra halvlek drabbades Bäckseda av en utvisning och läget borde blivit ännu bättre. Istället blev det tvärtom.

En man mer och missad straff

- Istället för att ta tag i taktpinnen och våga hålla boll så tappar vi. Precis motsatt effekt till vad vi pratat om, vi blir stillastående och passiva. Vi tar inte jobbet som krävs, säger Walfredsson.

Hans IFK både kunde och borde punkterat matchen när man fick straff med drygt tio minuter kvar. Inget mål. Bäckseda lyckades istället kvittera till 2-2 fem minuter senare.

- Jäkligt surt, samtidigt så var det tyvärr något som låg lite i luften. De ska inte få det, men de får lite farliga omställningar på oss i andra. Samtidigt så skapar vi ändå chanser så vi kunde punkterat matchen, säger tränaren.

"Ska kunna fixa det"

Säsongens första poäng, som kanske borde varit tre, kan ändå bli nog så viktigt i den otroligt täta bottenstriden. Lagen framför, Tuna och Aneby, har IFK inte spelat mot än.

– Med en trepoängare hade vi varit och nosat på lagen framför. Vi ska kunna fixa det här för egen maskin. Det är klart vi vill ha poäng, men tyvärr känns det mer som två förlorade poäng än en vunnen, men alla poäng är viktiga, summerar Walfredsson.

Hela IFK Västervik gjorde en bra första halvlek, med extra plus till Anton Westerberg som gjorde säsongsdebut.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt