Annons:

Karlsson glänste mot VIK:

Vimmerby Hockeys Jakob Karlsson låg bakom tre av lagets fyra mål i segermatchen mot Västervik.

Karlsson glänste mot VIK: "En av våra bättre matcher"

HockeyAllsvenskan mot HockeyEttan. Träningsmatch, men ändå en med lite mer glöd än vanligt. Västerviks IK tog emot Vimmerby Hockey och det var gästerna som drog det längsta strået och vann med 4-3 efter förlängning.
- Det var en av våra bättre matcher, säger VH:s rutinerade center Jakob Karlsson, som låg bakom det mesta offensivt med sina två assist.

Annons:

Det var Västervik som kom ut starkast och i första perioden syntes det att det till vardags skiljer en nivå i serierna. Logiskt nog hade VIK ledningen med 1-0. Saku Kinnunen sköt från backplats och överlistade Tomas Rydén i VH-målet.

- Jag tycker de kom ut bra, vi såg bleka ut i första, tittade på och undrade vad som hände. Det var lite mycket respekt i första, sen får vi dem precis dit vi vill i andra. Respekten försvinner och de blir lite nonchalanta, säger Jakob Karlsson. 

Trots ett par numerära överlägen, varav ett fem mot tre i knappt två minuter, dröjde det till drygt sju minuter. Oskar Lindgren sköt och en skymd Daniel Marmenlind i Västerviks målbur lyckades inte rädda. Bara tre minuter senare var det dags för VH-jubel igen. Max Popovic fick tag i pucken framför mål efter en spelvändning och gjorde inget misstag. Assist till Jakob Karlsson.

Sen kvittering

Efter VH:s ledningsmål tog Västervik över mer. Man fick spela power play två gånger om, utan resultat. Men kvitteringen kom. Med en och en halv minut kvar av mittperioden sköt förre VH-backen Ludvig Jardeskog från blålinjen och det var 2-2 på tavlan inför tredje perioden.

- Jag tycker det är en ganska blek insats, kanske inte rakt över, vi har perioder där det var helt okej, men på det stora hela i 60 minuter är vi inte alls nöjda. Vi är otajmade, vinner inte en tekning på hela matchen. Nej, jag är inte alls nöjd med det vi höll på med i dag, summerar VIK-coachen Mattias Karlin efteråt.

Snyggt 2-3

Vimmerbys tredje mål för kvällen gjorde Oskar Gustavsson. Där var det, återigen, Jakob Karlsson som svarade för ett fint förarbete när han tog pucken på egen planhalva, drog två, tre VIK-spelare och serverade Gustavsson öppet mål på bortre stolpen. Elegant!

Vimmerby försvarade sig bra. Tätt försvarsspel där Västervik sköt en hel del, men inte skapade några direkta farligheter förrän Jacob Bjerselius fick läge i slottet. Under en avvaktande VH-utvisning öppnade sig en lucka i VH-försvaret som Bjerselius utnyttjade och pricksköt in 3-3 med nio minuter kvar.

Ett resultat som stod sig hela vägen till förlängning. En förlängning som bjöd på chanser åt båda håll, tills Anton Carlsson och Pierre Gustavsson kom två mot en. Den förre hittade den senare med en fin passning. "PG", med ett mångårigt förflutet i VIK, tryckte in segermålet.

Nöjd Karlsson

- Det kändes bra, det har känts ganska bra med puck hela försäsongen, men dåligt utan puck. I dag var det lite bättre utan puck, lite bättre fart också kanske. Det funkar bra med Max Popovic och Oskar Gustavsson. Jag behöver spela med spelare med fart. Båda två är jättesnabba och åker mycket, så det passar mig bra, de drar isär och ger mig ytor i mitten. Det kan bli en bra line om vi får fortsätta jobba med lite kontinuitet, säger Jakob Karlsson.

Seriepremiären en dryg vecka bort, känner du dig redo?

- Jag är redo, svarar han kort.

VIK:s nyförvärv, NHL-meriterade Andreas Englund, klev av redan i första perioden efter att ha fått en puck i huvudet. Tränare Karlin hade inget besked om läget där efter matchen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt