Annons:

WIBK tog premiärseger efter mäktig vändning

Westerviks IBK vann premiären i division 2 efter en stark vändning. Foto: PIxabay

WIBK tog premiärseger efter mäktig vändning

Westerviks IBK:s damer inledde division 2 hemma mot Väckelsångs IK. Lagen bjöd på en svängig premiär, där WIBK till sist drog det längsta strået och vann med 11-9
– Det var publikvänligt, summerade WIBK-tränaren Peter Johansson matchen.

Annons:

Det var som sagt en svängig premiär i division 2-innebandyn. Lagen bytte ledning flera gånger om under matchens gång. 

– Vi vann till slut, det svängde rätt kraftigt, vi hamnade i underläge, sen upp i ledning som vi tappade innan vi vände i tredje. Vi pratade innan om att tajta till försvaret och inte släppa in så mycket. Andra perioden är inte så bra, vi släppte in väl många då. Att vi gör 11 mål är bra, det var nog lite premiärnerver också, säger Johansson.

Här är poängplockarna 

När andra perioden startade ledde WIBK med 2-1. Knappt två minuter senare ledde Väckelsång med 3-2. Ytterligare några minuter senare var det istället 5-3 till WIBK, innan Väckelsång till sist hade ledningen med ett mål, 8-7, inför den avslutande tredjedelen. Där svarade Westervik för en grym vändning och gick från 7-9 till 11-9. 

– De hade bara två femmor och vi såg att de var lite trötta. Vi satte hård press och tröttade ut dem. Vi sa i paus att mål kommer vi göra och det gjorde vi. Det är en bra match totalt sett, jag är absolut nöjd, säger Johansson.

Beröm i Westervik till Emilia Ilhammar. 

Poäng WIBK: Annie Magnusson 2+2, Hedda Ivarsson 1+3, Emilia Ilhammar 4+0, Astrid Göthberg 1+2, Ronja Rosén 2+1, Ellinor Johansson 1+1, Jennie Schöldqvist 0+1, Annie Palm 0+1.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt