Västerviks IK fick med sig en poäng från den allsvenska matchen i Mora i kväll. Men det var inga vidare muntra miner för det. Arkivbild. Foto: Ossian Mathiasson

"Nöjd med poängen, men inte mer"

Västerviks IK tog en poäng borta mot Mora efter att ha förlorat på straffar. Tränaren Emil Georgsson var inte nöjd, förutom med just poängen:
– Jag är nöjd med poängen, det är starkt att kriga sig tillbaka och ta poäng, men generellt nej, ingen bra insats överlag. Det kan bara bli bättre härifrån, säger han efter matchen.

För två dagar sedan gjorde Västervik en strålande insats borta mot seriesuveränen Björklöven, men blev utan poäng. I kväll gjorde man en ganska dålig insats borta mot Mora, men fick ändå med sig en poäng. Det svajar betänkligt i prestationsnivå hos VIK.

– Det är nåt vi måste fundera på, varför vi pendlar så mycket i insatserna, säger VIK-tränaren Emil Georgsson.

Västervik hade ledningen efter första perioden. Axel Jonsson Fjällby styrde in Eetu Tuulolas fina passning och gjorde därmed sitt fösta mål i VIK-tröjan.

– Det är ingen superperiod. Med facit i hand är det kanske vår bästa period för matchen, men vi är inte nöjda, säger Georgsson.

Mittperioden spelades mestadels med en man mer på isen för ena eller andra laget. Utvisningarna duggade tätt, men båda lagen visade upp både uppoffrande försvarsspel och ineffektivt anfallsspel.

Moras Lukas Wernblom, som förra säsongen spelade i just Västervik, gjorde periodens enda mål.

Rafflande avslutning

Nära Mora fick chansen i numerärt överläge för andra gången i tredje perioden orkade inte Västervik stå emot längre. Nils Thomasson satte 2-1 till hemmalaget.

Glädjen blev dock kortvarig för dalmasarna. Axel Jonsson Fjällby kvitterade till 2-2 bara en minut senare. Matchen stod och vägde när Mora åter fick spela med en spelare mer på isen. Då snappade Måns Carlsson upp pucken på bortre stolpen och satte 3-2 till hemmalaget.

Blytungt, så klart, men Västervik vägrade ge sig. Felix Sandström, som var matchens kanske allra bästa spelare, lämnade sin målbur och VIK spelade sex mot fem. Då, som så många gånger förr, fick Victor Öhman pucken i sin favoritposition och pricksköt in 3-3.

Förlängningen blev mållös och tämligen chansfattig. Straffläggningen avgjordes när Oskar Drugge missade för VIK och Oscar Stål Lyrenäs satte sin straff för Mora.

”Starkt att kvittera”

– Jag tycker vi har flyt att vi får kryss, vi är inte förtjänta av det i dag. Det är ändå starkt att hitta en kvittering. När vi hamnar i underläge hittar vi desperation och blir bättre, men det är konstigt att vi ska behöva ligga under för att få flow, säger Emil Georgsson.

– Vi var hur bra som helst i söndags och går ner oss så här mycket i prestation på så många i dag, det måste vi kolla på. Det är få som får godkänt sett till vad man kan förvänta sig.

Georgsson gav beröm till Alfred Barklund, Felix Sandström, Axel Jonsson Fjällby, Jacob Bjerselius och Eetu Tuulola.