Annons:

Hög intensitet när VFF slog VIF – Sandholm nätade från straffpunkten

Jonathan Fält-Öhr var framträdande när hans Västerviks FF besegrade Vimmerby IF med 1–0. Foto: Stefan Härnström

Hög intensitet när VFF slog VIF – Sandholm nätade från straffpunkten

Träningsmatchen mellan Västerviks FF och Vimmerby tände till ordentligt och hade hög intensitet och mycket känslor. Matchens enda mål gjorde VFF-forwarden Simon Sandholm från straffpunkten. 
– Det kändes som en seriematch med tanke på intensiteten. Jag skrattade åt mig när jag insåg att det var en träningsmatch, säger VFF-tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Västerviks FF och Vimmerby IF mötte varandra på konstgräset i Västervik i dag. Ett mål föll och det satte nyförvärvet Simon Sandholm, en av många VFF-spelare med ett förflutet i Vimmerby IF, från straffpunkten efter 37 minuters spel. 

Båda lagens tränare var efter matchen eniga om att VFF var bättre i första och VIF bättre efter paus. 

– Västervik var snäppet bättre än i oss i första halvlek och vann den på poäng. Vi var inte riktigt på tå, hamnade ofta en halv sekund efter i vårt presspel och kom inte upp i arbetskapaciteten. Vi fångade samtidigt upp chanserna som de skapade, säger Patrik Gunnarsson, huvudtränare i Vimmerby. 

Jimmy Svensson, tränare i VFF, är mycket nöjd med insatsen i 45 minuter. 

– Jag är extra nöjd spelmässigt och hur vi agerar med hur vi vill bygga vårt spel. Vi gjorde ett mål på straff och hade ytterligare fyra-fem farliga situationer där vi saknade skärpan. Med mer skärpa kunde vi ha gjort något mer mål, säger Jimmy Svensson. 

"Vi äger hela halvleken"

Vimmerby kom in i det bättre efter paus och fick mer att säga till om. 

– Jag skulle vilja säga att vi äger hela halvleken och Västervik upp i några enstaka anfall. Vi är värda att göra minst ett mål. Vi ska ha en solklar straff där deras målvakt tar undan benen på Ahmed (Tarabeih) och ”Nicke” (Niklas Gunnarsson) har ett skott i ribban. Vi hamnar efter i första och de hamnar efter i andra så det hade jämnat ut sig om vi hade fått en straff, säger Patrik Gunnarsson. 

Jimmy Svensson var inte lika nöjd med andra halvlek. 

– Vi är inne i en tuff träningsperiod och Vimmerby är konsekventa med sitt långa raka uppspel, det är så de spelar och de gör det till fullo. De är tuffa på fasta situationer men i det öppna spelet hotar de inte oss. Jag är nöjd med hur vi ligger i försvarsspelet och inte släpper in något mål, säger Jimmy Svensson.

Bäst I VFF var Amel Komina, Jonathan Fält-Öhr och Johan Lundin, tre spelare som har lirat i Vimmerby, och Daniel Engel. Ilhan Jejna och Knut Gunnarsson förtjänade beröm tillsammans med Rickard Thuressons andra halvlek, enligt Patrik Gunnarsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt