Annons:

Historisk premiär på lördag: ”Alla chanser i världen att hamna topp fem”

Tjusts nyckelspelare Alicia Strand ser fram emot att dra igång division 1-säsongen på lördag. Foto: Stefan Härnström

Historisk premiär på lördag: ”Alla chanser i världen att hamna topp fem”

På lördag spelar Tjust IF FF historisk premiär i division 1. På grund av serieomläggningen hamnar nedflyttningsstrecket mitt i tabellen och sex lag åker ur. 
– Jag tror att vi har alla chanser i världen att hamna topp fem och uppnå vår målsättning, säger nyckelspelaren Alicia Strand.

Annons:

Tjust IF FF vann division 2 efter en strålande säsong i fjol. På lördag startar klubbens spännande äventyr i division 1 med hemmamatch mot Mariebo IK direkt i premiären.

När Dagens Västervik når Alicia Strand i bilen på väg till Loftahammar för sista träningen inför premiären är känslan mycket god. 

– Jag är supertaggad och sugen på premiär efter en hård, lång och kall försäsong med många träningar och många försäsongsmatcher. Nu vill vi börja spela om poäng, säger Alicia Strand. 

"Gått över förväntan"

Tjust kan se tillbaka på en lyckad försäsong med bra prestationer. 

– Det har gått över förväntan så vi får vara supernöjda med resultaten vi har gjort, inte minst i senaste matchen mot Kenty. Det är ett klasslag och vi vann med 3–1, säger Strand.  

Vad är det som har funkat bra?

– Att vi jobbar tillsammans som ett lag och att försvarsspelet sitter, det är det vi har tränat mycket på. Vi kommer inte vara det spelförande laget mot de bra lagen i division 1 och det kan vi inte begära. Vi får fokusera på försvarsspelet och ta chanserna som dyker upp. Har vi ett stabilt försvarsspel kommer vi komma långt. 

Hälften av lagen trillar ur

Damernas division 1-serier ska bantas från 72 lag till 42 lag nästa säsong och hälften av lagen i Tjusts serie åker ur. För att inte trilla ner i division 2 måste Tjust komma topp fem på grund av serieomläggningen. Det sjätteplacerade laget tvingas till kval medan lag sju till tolv får börja om i division 2. 

– Jag tror att vi har alla chanser i världen att hamna topp fem. Det blir naturligtvis en tuff säsong, men vi kommer gå in och tro att vi kan vinna varje match. Vi hamnade i en ”bra” division 1-serie då flera lag kommer från division 2 och inget från Elitettan. 

"Många har steppat upp många snäpp"

Strand har tidigare i sin karriär spelat division 1-fotboll med Vimmerby IF och blir med rutinen, ledaregenskaperna och kvaliteterna ute på planen en nyckelspelare. 

– Jag känner att jag är i god form inför säsongen och det har känts bra i kroppen i de senaste matcherna. Vi har tunn men riktigt stark trupp och tjejerna är träningsflitiga. Många har hundraprocentig träningsnärvaro, vilket gör att vi får ett jäkla bra tempo på träningarna och kan sätta press på varandra. Det är många som har steppat upp många snäpp från tidigare säsonger och börjar inse att vi måste sätta press på varandra för att kunna prestera nu i serien. Jag märker att alla har utvecklats jättemycket. Lagsammanhållningen är fantastisk. 

Mariebo IK har lirat division 1-fotboll i många säsonger och blir Tjusts premiärmotståndare på Hammarvallen i Loftahammar. 

– Det är ett etablerat division 1-lag som alltid har legat i toppen. Det blir tufft men vi går för seger. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt