Annons:

Tjust väljer spel på naturgräs mot serieledaren: ”Där vi kan rubba dem bäst”

Alicia Strands och Elin Anderssons Tjust tar emot serieledaren BK Häcken och väljer spel på naturgräs i Gamleby. Foto: Stefan Härnström

Tjust väljer spel på naturgräs mot serieledaren: ”Där vi kan rubba dem bäst”

Serieledaren BK Häcken är Tjust IF FF:s nästa motståndare i division 1. Då väljer Tjust att förlägga matchen på naturgräs i Gamleby. 
– Vi känner att det är där vi kan rubba dem bäst, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Det blev delad pott i en målrik tillställning i Göteborg i helgen. Nu hoppas Tjust IF FF kunna stå för en skräll när man tar sig an serieledaren BK Häcken på hemmaplan.

– Det är den svåraste uppgiften vi kan få i den här serien. Vi går för tre poäng i en oerhört svår match. Får vi en poäng så är jag nöjd. Vi ska göra allt vi kan, säger tränaren Joakim Krüger. 

Tjust IF FF gör därmed säsongens första match på Tjustvallen i Gamleby efter att ha spelat de tre första matcherna på konstgräset i Loftahammar. 

– Vi har spelat många matcher i Loftahammar och principen är att det ska vara varannan match. Lagen från Göteborg spelar oftast på konstgräs så vi vill försöka dra nytta av att de inte kan spela det snabba spelet som de är vana vid, säger Joakim Krüger.  

Så ser truppen ut

BK Häcken har mäktat med fem segrar och ett kryss och tillhör självklart toppskiktet i division 1 mellersta Götaland. Tjust tampas i den andra änden av tabellen med fem poäng på sju matcher.

– Jag antar att det är unga tjejer som är på väg uppåt i karriären. De är säkert väldigt bra skolade och kommer försöka spela ut oss. För vår del blir det viktigt att stänga ytor och samtidigt få igång vårt eget spel. Nu såg det bra ut framåt senast medan det var lite mer svajigt bakåt. Vi orkar springa mycket och är tråkiga att möta. 

Hur ser du på er säsongsstart?

– Vi har gjort det riktigt bra om man tittar på vilka förutsättningar vi har som liten klubb. Vi har inte blivit utspelade i någon match, det är väl Onsala-matchen som sticker ut då vi förlorade med 0–5. Vi var med väldigt länge, dominerade första halvtimmen och blev hårt straffade. Det är bara synd att sex lag åker ur. Jag tror fortfarande att vi kan hänga kvar, men det hade varit lättare om två lag hade åkt ur. 

Tjust kommer till spel med ungefär samma trupp som senast. Calida Wallin är tillbaka i truppen efter att ha missat senaste matchen och Thilde Alvberger har stukat foten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt