Annons:

Sista matchen innan sommaruppehållet – då väntar VFF:s mardrömsmotståndare

Karl-Viktor Söderquist tar plats i Västerviks FF:s mittförsvar hemma mot Nässjö FF. Foto: Stefan Härnström

Sista matchen innan sommaruppehållet – då väntar VFF:s mardrömsmotståndare

En match återstår innan sommaruppehållet. Då får Västerviks FF besök av Nässjö FF. 
– Jag har dålig statistik mot just Nässjö så det är dags att ta en trea i dag, säger tränaren Jimmy Svensson.

Annons:

Nästjumbon Västerviks FF:s sista match innan sommaruppehållet spelas hemma mot tabellfyran Nässjö FF, ett lag som VFF har haft problem med under de senaste säsongerna. 

– Jag har i mitt tränarjobb dålig statistik mot Nässjö och vi brukar ha problem med dem. När vi mötte dem förra året tappade vi 2–1 till 2–3 på tilläggstid. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men nu är det dags att ta en trepoängare, säger Jimmy Svensson. 

VFF förlorade båda matcherna mot Nässjö i fjol och när lagen möttes på Skogsvallen i våras vann Nässjö med 2–0. 

– Då var de riktigt bra och vi kom inte underfund med deras höga press. De sätter en tydlig och hård press och vi har rent generellt svårt när vi blir pressade. Nu vet vi vad som kommer ske och jag hoppas att vi kan agera annorlunda. Det är ett bra lag men de känns inte lika vassa som tidigare år då de inte har haft samma målskytte från deras forward (Milos Mladenovic), säger Jimmy Svensson. 

"KV" går in som mittback

Nils Alfonsson, Fredrik Lindhe, Josef Fenikh och Albin Liffner finns på VFF:s skadelista sedan tidigare.

– De har inte spelat på länge, men jag hoppas att de ska spela i höst. Det gör att uppehållet kommer lägligt. 

Svensson rapporterar om flera förändringar i truppen till kvällens match. Anton Ekberg har dragit baksida lår och Ville Grönvall missar matchen på grund av student. 

Christoffer Sjöblad, Tobias Bertilsson och säsongsdebuterande Carl Sjögren tillkommer. Värt att notera är att Karl-Viktor Söderqvist får chansen som mittback. 

– ”Holma” (Johan Lundin) kommer sent och börjar på bänken. Vi testar ”KV” som mittback, vilket är en chansning. Det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma när vi äger bollen, sedan är det klart att det är en ovan position. Min dröm är att få en spännande mittback och ”KV” är en av seriens bästa spelare med fötterna. 

Fakta

Västerviks startelva: Isac Hildingsson – Jonathan Fält Öhr, Karl-Viktor Söderqvist, Filip Gustavsson, Simon Larsson – Mehmet Tekbas, Amel Komina, Nils Söderqvist, Simon Sandholm – Daniel Engel, Christoffer Sjöblad. 

Bänken: Calle Sjögren, Tobias Bertilsson, Simon Walett, Jimmy Svensson och Johan Lundin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt