Annons:

Nu ska kvalet avgöras – Västervik och Tjust har chans på uppflyttning

Albin Kitos IFK Västervik avslutar kvalet med hemmamatch mot Tingsryd United. Foto: Ossian Mathiasson

Nu ska kvalet avgöras – Västervik och Tjust har chans på uppflyttning

Kvalet till division 4 avgörs på lördagseftermiddagen. Både IFK Västervik och Tjust IF FF har chans på uppflyttning inför kvalavslutningen. 

Annons:

IFK Västervik avslutar kvalspelet med hemmamatch mot Tingsryd United FC på lördagseftermiddagen medan Smedby tar emot Football Primetime. Samtliga fyra lag i denna kvalgrupp står på tre poäng och IFK Västervik ligger sist på grund av sämst målskillnad i jämförelse med de andra lagen. 

Den blytunga 0–5-förlusten mot Smedby BoIK följdes upp med en sen 2–1-seger mot Football Primetime FC i förra omgången. 

Ettan Smedby har fyra plusmål, Football Primetime två plusmål, Tingsryd två minusmål och Västervik fyra minusmål. 

– Det såg mörkt ut efter första matchen, men nu ser det mycket ljusare ut. Alla fyra lag i vår grupp har tre poäng så allting är öppet. Vi har stora chanser att kliva upp som bästa tvåa men allting ligger inte i våra händer, säger IFK Västerviks tränare Ergest Fasko. 

IFK Västervik kommer från en lyckad träningsvecka med tre träningar.

– Läget i laget är riktigt bra. Vi har lovat varandra att det blir ingen fest i dag fredag för någon av spelarna, men vi vill fira tillsammans på lördag, säger Ergest Fasko. 

"Har allt att vinna"

Tjust IF FF har kryssat mot både Solberga GoIF och IF Hallby efter att ha kvitterat i slutskedet av båda matcherna. Robin Lundahl satte 1–1 i 82:e minuten hemma mot Solberga och Petter Olovsson nickade in 1–1 på tilläggstid borta mot Hallby förra helgen.

Morgondagens kvalmotståndare Råslätts SK leder kvalgruppen på fyra poäng och tränaren Pierre Tegenstam ser fram emot den rafflande avslutningen där Tjust har chansen att ta klivet upp i division 4.

– Jag tycker att vi har allt att vinna i denna match. Pressen ligger på Råslätt att vinna matchen för att kunna hänga kvar i division 4. Jag tror att vi har stora chanser att vinna matchen. Vi har i de två tidigare matcherna visat att vi är ett lag som aldrig ger upp utan vi spelar tills sista signal. Vi måste vinna så vi kommer gå stenhårt för det, säger Pierre Tegenstam. 

Hur är läget i laget?

– Vi har haft två bra träningar denna vecka. Vi har full trupp så det svåra blir att ta ut laget eftersom det är väldigt jämt om platserna i elvan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt