Annons:

Tvillingarna frälste Tuna –

Martin Carlsson gjorde båda målen när Tuna räddade en poäng.

Tvillingarna frälste Tuna – "Känns mer som en seger"

0-2, uträknade och utan målchanser. Då fixade tvillingarna Carlsson en poäng åt Tuna.
– Det känns mer som en seger, säger tvåmålsskytten Martin Carlsson efter 2-2-matchen.

Annons:

Ibland är fotbollen helt självklar. Ibland är den oförståelig. 

Västerviks FF var helt överlägset i 45 minuter, rullade ut Tuna fullständigt och hade en betryggande 2-0-ledning i halvtid. Som kunde – och nog borde – ha varit större. 

Ändå stod det 2-2 på tavlan när domaren blåste av fajten. 

– Vi vinner mer än att det blir oavgjort. Det är kul att vi krigar oss tillbaka, det är väldigt starkt av grabbarna, säger Tunas tränare Stefan Larsson. 

Hur vändningen gick till är svårt att förklara. VFF bevakade sin 2-0-ledning, hade några lägen att helt punktera matchen och Tuna hade svårt att nå ända fram. Men så nådde Martin Carlsson högst på ett fint Anton Carlsson-inlägg och plötsligt var matchen vid liv. Bara några minuter senare spelade Anton fram brorsan igen. 2-2 var ett faktum. 

– I första halvlek var det ingen bra fotboll av oss, men vi trodde på det i halvtid. I den andra är det bättre och det är riktigt skönt att vi kommer tillbaka. Det är verkligen moralstärkande, säger Martin Carlsson. 

Besviken över första

Stefan Larsson var trots glädjen besviken över insatsen i första halvleken. 

– Det är fan att vi tillåter dem att göra två mål i första halvlek, det är för enkelt. Vi kommer inte upp i nivå och är för långt från dem. Det är hela försvarsspelet som inte fungerar, vi kommer fel från anfallet och då blir det fel hela vägen, säger han. 

Hos VFF-spelarna var minerna förstås inte lika muntra efter matchslutet. Förre VIF-spelaren Jimmy Svensson var besviken. 

– Vilken jäkla skit. Vi måste kunna klara av att hålla i en ledning. Det var likadant mot Kalmar Södra och det är fyra poäng vi har tappat på övertid. Det är inte tillräckligt bra, säger han. 

Fick smäll

Tunas målvakt Mikael Karlsson fick en smäll på knäet i första halvlek, men spelade klart matchen. 

– Det är det knäet jag har haft problem med, men det känns ganska bra nu. Jag får se hur det känns i morgon bitti, men just nu känns det ingenting, säger han. 

Stefan Larsson ville inte framhäva någon, men kunde inte undgå att nämna Martin Carlsson efter dennes dubbla mål. I VFF var Daniel Fristedt bäst. VFF:s mål gjordes av Fristedt och Faiz Benatallah. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt