Självmål och sent straffmål när VFF åkte på ny förlust

Simon Sandholm gjorde två mål och var ytterst nära en tredje fullträff när Västerviks FF åkte på femte raka förlusten mot BK Ljungsbro. Foto: Stefan Härnström

Västerviks FF är inne i en motig period. Femte raka förlusten inkasserades hemma mot topplaget BK Ljungsbro. Det som fällde laget var självmål i minut 78 och straffmål i minut 90.

– Jag lider med grabbarna, säger Magnus Eriksson.

Linköpingsklubben Ljungsbro ledde med 0–1 i halvtid innan Simon Sandholm presenterade sig på allvar och såg till att Västerviks FF vände till ledning med 2–1.

Först nickade anfallaren in Rasmus Abrahamssons högerinlägg fram mtill 1–1 i 53:e minuten och sedan avlossade han ett lågt distansskott som studsade i gräset precis framför Ljungsbromålvakten och gick in i mål. Med 25 minuter kvar att spela ledde VFF med 2–1.

Ljungsbro lyckades vända på steken. 2–2 kom när VFF gjorde självmål i 78:e minuten och 2–3 på straff i 90:e minuten.

– Jäkligt surt. Jag lider med grabbarna som gör en riktigt bra andra halvlek. Vi är värda poäng då vi återigen gör en bra match. Vi hade ett friläge precis innan de fick straff men Simons (Sandholm) chipp gick precis bredvid stolpen. I efterföljande anfall fick de en straff som de gjorde mål på, säger VFF-tränaren Magnus Eriksson.

Fem raka förluster

Efter en hygglig start på säsongen har VFF fem raka nederlag.

– Den poäng vi hade vid 2–2 var värd mycket och 2–2 hade varit rättvist. Vi möter ett riktigt bra lag som vi står upp bra mot, säger Eriksson.

Hur ser du på förlustsviten som förlängdes i kväll?

– Det är svårt att snacka bort fem raka förluster och det är flera uddamålsförluster vi har åkt på. De två senaste förlusterna är riktigt sura. Det är bara att fortsätta jobba på då vi har en grundtrygghet i vårt spel.

Derby mot VIF härnäst

Simon Sandholm, Vilgot Birgersson och Rasmus Abrahamsson var VFF:s främsta spelare.

– Simon gör en jättebra match och visar utöver de två målen bra aggressivitet, snabbhet och ledarskap. Synd att han inte fick in 3–2 i slutet, bollen gick precis utanför stolpen.

Västerviks FF spelar två viktiga matcher nästkommande vecka, Vimmerby IF måndagen den 12 juni och Kisa BK torsdagen den 15 juni.

– Vi behöver ta poäng i de två matcherna för att det inte ska bli en lucka upp till lagen på säker mark.