Ankarsrum tog tre viktiga poäng i bottenmötet

Tack vare 3-1 mot Mönsterås GoIF under söndagseftermiddagen lyfte Ankarsrum till nionde plats i tabellen. Det gör att de nu har en poäng tillgodo på Fårbo som ligger på kvalplats nedåt.

Efter en jämn första halvlek drog Mönsterås på sig ett rött i 42:a minuten, vilket lade grunden till tre mycket viktiga poäng för AIS. Det var Awet Shambel Habtu som i den 55:e minuten spräckte nollan och bara tre minuter senare fyllde Robin Thorén Johansson på med mål nummer två. Ankarsrum gjorde också 3-0 genom Christoffer Fröberg innan bortalaget tröstmålade på straff i matchens sista minut.

– Tre mycket viktiga poäng där vi ägde matchen i andra halvlek efter utvisningen, säger Ankarsrums assisterande tränare Tobias Ring.

Det var en bra laginsats, men extra plus delades ut till Jesper Skälhammar.