Annons:

Västervik hotade seriesegraren – åker ur division tre

Västerviks Damfotboll åker ur division tre. Det står klart efter en sur 2–1-förlust borta mot Hultsjö i dag.
– Vi har inte haft tur, säger tränaren Oscar Klein.

Annons:

Västervik stod inför en mycket tuff uppgift inför sista omgången. Seger krävdes borta mot Hultsjö för att ha chans på nytt kontrakt – men så blev det inte.

Västervik gjorde en väldigt bra match och tog ledningen i början av andra efter mål av Wilma Winqvist. Tyvärr orkade man inte riktigt hela vägen och Hultsjö kunde vända och vinna. Hemmalaget tog därmed hand om seriesegern.

– Vi åker på två slarvmål och det är lite olyckligt. Det är såhär året har sett ut om man ska vara ärlig. Vi var kvar i trean i en kvart ungefär, men sedan gick det inte. Hultsjö var duktiga och vann ju serien.

Varför åker ni ur?

– Vi har inte haft tur. Tittar man på målskillnad så är vi på -17 och kommer sist. Vi har haft många uddamålsförluster och har inte fått ut det vi velat av ett duktigt gäng.

Vad betyder detta för damfotbollen i Västervik?

– Det är för tidigt att säga vad som händer just nu, vi får slicka våra sår och se vad som händer. Rent krasst så kan man säga att vi har en bra ungdomsverksamhet och gott hopp om damfotbollen i Västervik framöver. Vi har bra material underifrån. Tillbaka kommer vi absolut.

Samtliga spelare gjorde bra ifrån sig i dag.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt