Annons:

Duo lämnar Edsbruk – vänder hem till moderklubben

Foto: Pixabay

Duo lämnar Edsbruk – vänder hem till moderklubben

B.O.IF kan räkna in två viktiga nyförvärv till nästa säsong i division 6. Från Edsbruks IF plockar laget in två egna produkter – målvakten Sverker Johansson och mittfältaren Simon Lundholm.

Annons:

Efter flera jobbiga säsonger på nedre halvan i division 5 trillade B.O.IF ur serien 2016. Under de två senaste säsongerna i division 6 har problemen fortsatt – och i år kom laget sist med ynka tolv poäng och 19–58 i målskillnad.

Två nya spelare klara

Efter säsongen har föreningen tappat Peter Lönnblom och Markus Harrysson som blir nya tränare för seriekonkurrenten Gunnebo IF och likaså Daniel Fältsjö.

Nu kan B.O.IF i alla fall glädja sig åt två positiva nyheter då de egna produkterna Sverker Johansson och Simon Lundholm lämnar Edsbruks IF för spel i B.O.IF.  Simon Lundholm är då tillbaka i moderklubben efter en säsong på vift. 

– Det är vi grabbar från bygden som har känt att vi ska gå ihop och spela igen och hjälpa B.O.IF efter flera tunga år. Vi vill inte att föreningen ska gå samma öde till mötes som många andra föreningar och läggas ner. Vi vill göra B.O.IF till en rolig klubb att spela i, säger Sverker Johansson.  

"Inte komma sist i sexan"

Målvakten Sverker Johansson är fostrad i B.O.IF och spelade i föreningen under de tidiga ungdomsåren och har därefter representerat Västerviks FF, Tjust IF FF, Överums IK och kommer närmast från två säsonger i Edsbruks IF. 

– Det var dock ett svårt val med mycket tänkande fram och tillbaka. Jag kände till slut att det var rätt tid att gå till B.O.IF, säger han.

Hur har de varit att följa föreningen från sidan de senaste åren?

– Det är klart att det har känts jobbigt, man vill att moderklubben ska gå bra och inte komma sist i sexan. Vi har inte snackat ihop oss om någon målsättning men vad jag känner så hoppas jag att vi kan bli ett mittenlag. 

B.O.IF har ett par spelare till på ingång men inget är klart. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt