Annons:

JUST NU: Det här laget tar Edsbruks plats

Det mesta tyder på att det blir Rödsle, här i en match mot Målilla, som får förfrågan om att spela i division 5 nästa säsong. Foto: Linus Johansson

JUST NU: Det här laget tar Edsbruks plats

Edsbruks IF har dragit sig ur division 5 på grund av spelarbrist. Nu tyder allt på att det blir Oskarshamnslaget Rödsle BK som erbjuds platsen.
– Efter att serierna är fastställda och ett lag drar sig ur så tittar vi efter ett lag i det geografiska området, säger Stefan Brandstedt, ordförande i Smålands Fotbollsförbunds tävlingskommitté.

Annons:

Edsbruk meddelade i går att laget drar sig ur division 5 och enligt vakanslistan är Torpa AIS från Tranås kommun etta på listan medan Rödsle BK från Oskarshamns kommun är tvåa. 

I söndags fastställdes serierna och när det är gjort så säger tävlingsbestämmelserna att man tittar på lag i den aktuella regionen. Det betyder att förfrågan i första hand kommer gå till Rödsle som passar bäst i det geografiska området. 

– Vi brukar inte göra något förrän vi får en skriftlig avsägelse från Edsbruk, vi har bara haft en telefonkontakt med dem. I tävlingsbestämmelserna står det att man ska hämta ett lag från det geografiska området när ett lag drar sig ur efter att serierna är fastställda, säger Stefan Brandstedt. 

"Kan säkert mer i morgon"

I nordöstra division 5-serien spelar Djursdala SK, Fågelfors IF, Fårbo FF, HM IS, IF Stjärnan, Målilla GoIF, Ruda IF, SK Lojal, Storebro IF, Södra Vi IF och Timmernabbens IF och det tolfte och sista platsen ses ut att tas av Rödsle BK, som kom tvåa i division 6 bakom Målilla och tvåa i kvalet bakom Mörbylånga. 

IFK Österbymo, som trillade ur fyran i höstas, har till exempel placerats i den norra division 5-serien och ligger närmare rent geografiskt än vad Torpa gör. 

– Vi måste titta på det här tillsammans. Här och nu kan jag inte svara på vilket lag det blir. Jag kan säkert mer om detta i morgon när vi har hunnit diskutera det. Jag hoppas att vi får en skriftlig avsägelse från Edsbruk inom kort, då kan vi börja jobba, säger Brandstedt. 

Ni kommer utgå från det geografiska läget före kvalresultatet?

– Ja, vi kommer ta laget som ligger närmast och passar bäst in. Det är så det blir när serierna är fastställda. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt