Annons:

Här är laget som får Edsbruks plats i division 5

Rödsle BK plockas upp i division 5. I går tackade Oskarshamnslaget ja till platsen. Foto: Linus Johansson

Här är laget som får Edsbruks plats i division 5

Nu står det klart vilket lag som får Edsbruks IF:s plats i division 5. Det blir Oskarshamnslaget Rödsle BK som plockas upp från division 6.
– Vi tackade ja till platsen i går, säger tränaren Johan Wigren.

Annons:

Det var strax före frimånadens slut som Edsbruks IF kom med chockbeskedet att laget drar sig ur division 5.

Vår tidning kunde då berätta att det var Rödsle BK från Oskarshamn som skulle erbjudas platsen eftersom serierna var fastställda och Rödsle passade bäst i det geografiska området. 

– När vi fick höra att Edsbruk hade dragit sig ur så började vi givetvis diskutera det. Skulle vi få frågan så sa vi att vi skulle säga ja. Alla spelare vill spela i division 5 så det fanns inget att tveka på, säger tränaren Johan Wigren. 

"Inte koll på lagen norrut"

Föreningen fick frågan i tisdags och lämnade det positiva beskedet i går. 

– Vi är fullt medvetna om det kommer bli tufft. Vi har varit ett topplag i sexan i flera säsonger och nu kommer vi få kämpa för varje poäng, säger Wigren.

Vad tror du om serien?

– Jag tror att den är ganska uppdelad där det finns skillnader mellan lagen i toppen och botten. Stjärnan och Ruda är riktigt bra, sen har jag inte full koll på lagen norrut. Vi mötte Målilla i division 6 under 2018, säger han. 

Rödsle har ett ungt lag som består av många spelare som är antingen 16 eller 17 år. 

– Det är ett medvetet val, vi i föreningen bestämde oss för några år sedan för att satsa på de yngre spelarna. Vi har nog bara tre man över 20 år, säger han. 

Övriga lag i den nordöstra division 5-serien är Djursdala SK, Fågelfors IF, Fårbo FF, HM IS, IF Stjärnan, Målilla GoIF, Ruda IF, SK Lojal, Storebro IF, Södra Vi IF och Timmernabbens IF

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt