Annons:

VFF P15 klart för slutspel – kan bli Sveriges bästa futsallag

Västerviks FF:s P15-lag är klart för slutspel i SM i futsal där de kommer möta sju andra lag från Sverige. Foto: Västerviks FF

VFF P15 klart för slutspel – kan bli Sveriges bästa futsallag

I Västerviks FF:s P15-lag finns flera duktiga futsalspelare. Nu har laget kvalificerat sig för slutspelet i futsal-SM och åker till Helsingborg i början av mars för att slåss om titeln som Sveriges bästa futsallag.
– Det är klart att man hoppas och tror på vinst även om det kommer bli svårt, säger tränaren Fredrik Johansson.

Annons:

På lördagen spelade VFF P15 ett avgörande gruppspel om en plats till SM-slutspelet i futsal.

Gruppspelet spelades i Svärtinge utanför Norrköping och det var lag som avancerat vidare från tidigare kval i Södermanland, Stockholm, Östergötland och Småland som var med i kampen. 

Lagen som VFF ställdes emot var Täby United, Linköping FF Ungdom och IFK Mariefred – och VFF lyckades med bedriften att ta hem förstaplatsen. 

Nervkittlande avslutningsmatch

De slog Linköping med 4–0 utan problem och följde upp det med förkrossande 8–0 mot Mariefred. 

Den sista matchen mot Täby blev helt avgörande och VFF behövde bara en poäng för att vinna gruppen eftersom Täby stod på fyra poäng. 

– Det var mycket nerver och det syntes att det stod mycket på spel. Vi blev för passiva samtidigt som Täby hade ett stort bollinnehav och försökte komma åt oss, säger Fredrik Johansson, en av ledarna för VFF P15. 

Täby tog ledningen i ett tidigt skede innan Albin Kito, som gjorde sju av lagets 13 mål, kvitterade i mitten av första halvlek. 

– Matchtiden var 2x12 minuter effektiv tid. Båda lagen hade chanser i andra halvlek även om det var de som hade bollinnehavet, säger han efter matchen som slutade just 1–1. 

Åtta lag kan vinna

Stora glädjescener bröt ut efter slutsignalen och Västervikslaget kan nu boka resan till SM-slutspelet i Helsingborg, som spelas om tre veckor. Det är åtta P15-lag från hela Sverige som gör upp om den fina utmärkelsen som SM-mästare i futsal. 

– Det ska bli kul att vi får åka till slutspelet, det blir som en cup där de åtta bästa futsallagen möts, säger han. 

Det är tredje året i rad som Helsingborg står för värdskapet i futsal-SM och just den helgen blir det slutspel och finaler i 15- och 17-årsklasserna på både flick- och pojksidan. Åtta lag i respektive ålderskategori har kvalificerat sig till slutspelet och de åtta lagen delas in i två grupper om fyra där de två bäst placerade lagen kvalificerar sig till semifinal innan det blir final.

Lyfter fram jämnheten

Att VFF har ett skickligt lag råder det inga tvivel om och ju längre laget har kommit på sin resa desto mer har tränaren Fredrik Johansson trott på att de kan gå långt.

– I höstas trodde man inte på det på det sättet men nu ser man klart och tydligt att de andra lagen inte är så mycket bättre än oss. Vi kan mäta oss med allihopa. Det är en väldigt bra årskull som vi har fått fram. Sen är detta futsal och inte fotboll men de är duktiga på fotboll också.

Vad är det som gör er till ett bra lag?

– Jämnheten. Många spelare är bra och ingen faller ur ramen, det är den största tillgången. Sen har vi en och annan spetsspelare som gör att det blir det lilla extra på planen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt