Annons:

Lokala profilen får kontrakt med Malmö FF:

David Eidhammer har skrivit på för Malmö FF. Foto: Pixabay

Lokala profilen får kontrakt med Malmö FF: "Känns väldigt bra"

Journalisten David Eidhammer, 21, får kontrakt med Malmö FF. Han kommer att representera storklubben i eAllsvenskan 2019.
– Det känns väldigt bra att skriva på för Malmö FF, säger han till klubbens hemsida.

Annons:

Malmö FF har kontrakterat tre FIFA-spelare inför den kommande säsongen i eAllsvenskan 2019. En av de tre är 21-åriga David Eidhammer som arbetar på Västerviks-Tidningen. 

MFF, Sveriges mest framgångsrika fotbollsförening, skriver på sin hemsida att man har kontrakterat några av landets absolut bästa FIFA-spelare.

– Vi är väldigt nöjda med att ha rekryterat tre av de bästa FIFA-spelarna i Sverige. Det är ett bra sammansatt lag med tre spelare som både är olika som personer men också som FIFA-spelare. Tillsammans med vårt hälsoteam så är vi övertygade om att de kommer att utvecklas och fortsätta tillhöra den absoluta toppen i Sverige, säger Filip Ahlström, projektledare E-sport på Malmö FF, till klubbens hemsida. 

"Känns väldigt bra"

Eidhammer, som är från Linköping men jobbar på Västerviks-Tidningen i Västervik, är en meriterad FIFA-spelare. Han har bland annat deltagit i världens största FIFA-turnering FUT Champions Cup i London och vunnit svenska Cashligan, som är Sveriges främsta onlineturnering.

– Det känns väldigt bra att skriva på för Malmö FF. Jag har haft som mål att representera en klubb professionellt och MFF känns som ett perfekt val. Det är en stor klubb som ger oss spelare de allra bästa förutsättningarna för att lyckas. MFF tror verkligen på oss – och jag tror på MFF, säger David Eidhammer.

E-sportlaget kommer att ha tillgång till ett multiprofessionellt hälsoteam från Esports HP. Teamet innefattar en psykolog, en fysioterapeut, en ergonom och en dietist. Spelarna har under veckan börjat förberedelserna inför eAllsvenskan som startar den 1 mars. Kontrakten med spelarna sträcker sig initialt över eAllsvenskan och spelarna kommer att träna på Stadion tre dagar i veckan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt