Seger direkt för Hagelin i nya rollen:

Robert Hagelins Hjorted/Totebo slog Tuna Södra med 3–1 i Toyota Cup. Foto: Pixabay

Seger direkt för Hagelin i nya rollen: "Såg lovande ut"

Hjorted/Totebo har många hemvändare i truppen och ses som en av favoriterna i division 6. I premiärmatchen av Toyota Cup tog laget en stabil 3–1-seger.
– Det är positivt att få en seger som vi kan bygga vidare på, säger nye tränaren Robert Hagelin.

Under frimånaden plockade Hjorted/Totebo hem många spelare med ett förflutet i föreningen – och de fick en bra start på säsongen 2018.

Tuna Södra besegrades med 3–1 i premiärmatchen av Toyota Cup, som tidigare har gått under namnet Hyundai Cup, på konstgräset i Västervik.

– Jag tycker att det såg lovande ut för att vara första matchen. Vi testade nytt spelsystem och hade många nya spelare. Med tanke på förutsättningarna såg det redigt bra ut. Vi började jäkligt bra och hade 2–0 efter en kvart. I andra halvlek rullade vi runt på folket och gjorde det hyfsat, säger Robert Hagelin.

"Har fått en nytändning"

Tidigare i veckan blev Hagelin, en av traktens bästa målvakter, klar som spelande huvudtränare för laget efter att Fredrik Lindström lämnade uppdraget i början av januari.

– Det ska bli skoj. Föreningen har fått en nytändning med alla nya spelare och truppen är stark, säger Hagelin.

I dagens match ledde H/T med 2–0 efter drygt 15 minuters spel då Haidar Abdulkarim nätat två gånger om. Pontus Petersson gjorde H/T:s tredje mål i andra halvlek.

Bäst i H/T var tvåmålsskytten Haidar Abdulkarim och innermittfältaren Adrian Ottosson.