Annons:

Nyförvärvets skräckskada: ”Kände något som stack upp mot huden”

Blackstad/Odensvi har drabbats av ett tungt skadeavbräck. Mot Djursdala gick nyförvärvet Linus Krossler sönder. Foto: Ossian Mathiasson

Nyförvärvets skräckskada: ”Kände något som stack upp mot huden”

Linus Krossler gjorde sin första match i B.O.IF-dressen mot Djursdala i lördags. I mitten av första halvlek skadade forwarden sig allvarligt.
– Nyckelbenet har lossnat från skulderbladet så det sticker upp mot huden, säger han.

Annons:

B.O.IF kunde glädjas åt att de gjorde säsongens bästa insats när Djursdala SK besegrades med 3–1 i Toyota Cup på lördagsförmiddagen. 

En stor smolk i glädjebägaren var nyförvärvet Linus Krosslers skada. Forwarden, som har spelat i Gunnebo IF i många säsonger, gjorde sitt första framträdande i den nya klubben och debuten blev kortvarig. 

"Gjorde väldigt ont"

Han kom fri med Djursdalas utrustande målvakt, avlossade ett skott som tog rakt i ansiktet på målvakten utanför straffområdet och ett ögonblick senare kolliderade spelarna som blev liggande. 

– Jag skulle göra mål, det var det enda jag tänkte. Jag skulle ha skjutit tidigare men jag fick inte bollen där jag ville ha den på fötterna och chippade den i ansiktet på honom. Han gör en utrusning och jag tror att jag fick hans axel i mitt knä och flög över honom. Sen vet jag inte så mycket mer, jag ramlade på min axel och hade riktigt ont, säger Linus Krossler. 

Efter kollisionen klev forwarden av och åkte direkt till Västerviks sjukhus för att kolla upp det. 

– Jag kände att det var något som stack upp mot huden och gjorde väldigt ont. Det är fästet mellan skulderbladet och nyckelbenet som har lossnat, säger Linus Krossler. 

Sjukskriven i sex veckor

Nu är han sjukskriven i minst sex veckor går runt med en ställning i två veckor innan han ens kan börja röra armen. Därefter blir rehabiliteringsträning hos en sjukgymnast.

– Det blir ingen operation, de tror att jag får tillbaka full rörlighet om jag går hos en sjukgymnast. Om jag inte skulle ha det efter två år kan jag få göra en operation. Men knölen kommer jag alltid ha kvar på axeln oavsett om jag opereras eller inte, säger Krossler. 

Hur mår du nu?

– Det smärtar och det är inte bättre än.

Hur ser du på fotbollsframtiden?

– Jag ska komma tillbaka så fort jag får full rörlighet i axeln. Jag hoppas att det blir till sommaren men det vet jag inte. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt