Ohlsson besviken på lagets fall och domarinsatsen:

Nej tyvärr, Daniel Ohlsson. Det blev inte tre poäng i premiären mot Västerviks FF efter att laget tappat 2–0 till 2–2. Foto: Ossian Mathiasson

Ohlsson besviken på lagets fall och domarinsatsen: "Agerade konstigt"

Gullringens säkra 2–0-ledning i halvtid förvandlades till endast en poäng efter 90 minuter. Efter matchen var tränaren Daniel Ohlsson missnöjd på flera olika sätt.
– Vi fallerade mer och mer och jag vet inte riktigt vad som hände, säger han.

Seriepremiären i division 4 är överstökad för Gullringens GoIF och Västerviks FF. Det blev delad pott på Bökensved sedan VFF gjort en stark upphämtning från 0–2-underläge till 2–2 i andra halvlek.

I Gullringsläget var tränaren Daniel Ohlsson besviken på hur laget genomförde andra halvlek efter en helt klart godkänd första halvlek.

– Visst, 2–2 är väl på sätt och vis rättvist. Vi leder med 2–0 och det ser stabilt och bra ut under de första 25 minuterna innan de tar över mer och mer. Vi hade ändå bra kontroll på händelserna fram till halvtid. Vi pratade då om att täppa till vissa ytor, säger Daniel Ohlsson.

"Agerade väldigt konstigt"

Västerviks tidiga reduceringsmål genom Ergest Fasko gav välbehövlig energi till hemmalaget som svarade för en direkt svag första halvlek. Västervik hittade mer rätt i sitt sätt att spela, gjorde vissa korrigeringar i spelet och fick också in ett 2–2-mål när Johan Lundin nickade in en hörna.

– 1–2-målet höjde dem samtidigt som vi gick ner oss. Rädslan att förlora blev så mycket större än viljan att vinna. Vi fallerade mer och mer och jag vet inte riktigt vad som hände. Vi agerade väldigt konstigt i många situationer. Jag vet inte riktigt hur vårt markeringsspel fungerade. Vi ska inte kunna släppa in sådana mål, säger Ohlsson.

Men det blev ändå en poäng i kylan på Bökensved?

– Ja. Jag är besviken med tanke på att vi ledde med 2-0 och det såg stabilt ut, sedan vi fallerade.

Ohlsson tog ett snack med domarna

Gullringen drog också på sig sju (!) varningar i kvällens premiär som var till synes lugn och Ohlsson gick direkt efter matchens slut in i domarnas omklädningsrum för att reda ut ett och annat.

Vad sa du där inne?

– Vissa av korten som huvuddomaren tog är helt anskrämligt. Är det fult spel så ska den skyldige spelaren ha gult kort men domaren var långt ifrån konsekvent. Det retar mig något fruktansvärt. En bra domare ska inte vara så mycket i fokus, säger Ohlsson.

Ingen spelare i Gullringen var värd ett plusbetyg. Kvällens målskyttar för gästerna var Anton Holm och Anton Palmér.