PREMIÄRSEGER FÖR NYKOMLINGEN – TALANGEN LÅG BAKOM ALLT

Fredrik Walfredssons IFK Västervik fick en kanonstart på division 4-säsongen. Foto: Ossian Mathiasson

Division 4-nykomlingen IFK Västervik fick en lysande start på säsongen. Borta mot en annan nykomling, Höreda GoIF, blev det seger med 2–0.
– Vi gör en helt okej premiärmatch, säger tränaren Fredrik Walfredsson.

IFK Västervik ser på förhand ut att bli ett lag att räkna med i division 4-fotbollen med tanke på att stommen från förra årets serie är kvar samtidigt som truppen har spetsats med starka nyförvärv från bland annat rivalen Västerviks FF.

Dagens premiärmatch mot Höreda GoIF på konstgräset i Eksjö gav dessutom en skön trepoängare.

– Jag är nöjd med inställningen hos alla spelare. Första halvlek är bra, sedan får vi inte igång spelet på samma sätt efter paus. Vi gjorde det ändå bra försvarsmässigt och tog jobbet för varandra, säger Fredrik Walfredsson.

Talangen gjorde mål och assist

Talangen Anton Westerberg, född 2002, gjorde i mitten av första halvlek 1–0 när han blev frispelad av Oscar Ring som vann boll på innermittfältet och stack in en boll mellan Höredas backar och Westerberg var säker i avslutet.

– Det är en riktigt bra kille. Han är snabb och duktig med båda fötterna. Det här var ett kliniskt avslut, säger Walfredsson och fortsätter:

– I första halvlek flyttade Höreda hem ganska långt men vi hade bra tålamod och var trygga med bollen.

Efter paus fungerade inte spelet lika bra för Västervik samtidigt som Höreda gick framåt i hopp om att få in en kvittering.

– Vi blev stillastående och vågade inte vara så lugna med bollen längre. Det blev lite panikartat. Vi släppte dock inte till så många chanser. De slog många bollar bakom backlinjen som gick hela vägen ner till ”Liffa” (Albin Liffner).

Klev av skadad på uppvärmningen

Västerviks 2–0-mål gjordes av Kliton Bakiu som kom in i straffområdet och satte bollen med en hård bredsida efter passning från Anton Westerberg.

Adam Hallberg höll ihop försvarslinjen på ett bra sätt och Anton Westerberg, som gjorde både mål och assist, var framträdande.

På uppvärmningen tvingades skicklige Ayman Hadrous kliva av skadad efter att ha fått känningar i ena knät.