Annons:

IFK Västervik vände – och tappade segern på övertid

Albin Liffner stod för en viktig straffräddning när IFK Västervik spelade 2-2 mot Myresjö/Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

IFK Västervik var på väg mot en imponerande seger hemma mot seriefavoriten Myresjö/Vetlanda. Men gästerna ville annorlunda och kvitterade på övertid med en man mindre på planen.

Annons:

Nykomlingen IFK Västervik har fått en bra start i division fyra. I förra helgens seriepremiär borta mot Höreda blev det seger med 2-0.

I dag väntade den första hemmamatchen och motståndet var tuffast tänkbara i form av Myresjö/Vetlanda. Gästerna inledde också matchen starkt och tog rättvist ledningen efter en dryg halvtimmes spel genom Simon Klein.

Viktig räddning av Liffner

I den andra halvleken fick Myresjö/Vetlanda dessutom chansen att utöka ledningen från straffpunkten. Ett mål där och matchen hade nog varit över, men IFK-målvakten Albin Liffner ville annorlunda och räddade straffen.

Det dröjde sedan bara några minuter innan domaren på nytt blåste för straff, den gången för hemmalaget. Och från straffpunkten gjorde inte Oscar Ring något misstag och 1-1 var ett faktum.

Med ungefär en kvart kvar att spela tog IFK Västervik dessutom ledningen efter att Tobias Bertilsson varit sist på bollen.

Kvittering på stopptid

Hemmalaget var ytterst nära tre poäng, men det skulle sluta med delad pott. På stopptid kvitterade Marko Bjedov till 2-2 i ett läge där Myresjö/Vetlanda var en spelare mindre på planen efter en utvisning.