Annons:

Ankarsrum fick bästa tänkbara start: ”Lite premiärnerver”

Johan Aronssons Ankarsrum besegrade VIF Akademi i premiären i division sex.

Ankarsrum fick bästa tänkbara start: ”Lite premiärnerver”

Seriepremiär i division sex mellan Vimmerby IF Akademi och Ankarsrums IS. Då var det AIS som drog det längsta strået efter att VIF dragit på sig två röda kort.
– Jätteskönt att vinna även om vi inte gjorde någon av våra bättre matcher, säger Johan Aronsson, tränare i Ankarsrum.

Annons:

VIF Akademi tog ledningen i matchen i den första halvleken efter att Theo Eklund nickat in en frispark. Ankarsrum kom dock tillbaka starkt och vände till en 2-1-ledning i halvtid efter dubbla mål av Christoffer Fröberg.

I den andra halvleken stod matchen och vägde litegrann innan hemmalaget drog på sig två röda kort. Först var det målvakten Petter Gustafsson som drog på sig sitt andra gula kort halvvägs in i halvleken. Ungefär fem minuter senare åkte även Johan Carlsson ut efter att ha räddat bollen med handen i straffområdet. På den efterföljande straffen satte Jesper Skälhammar 3-1.

– Sen tycker jag ändå att vi gjorde det bra på slutet med bara åtta man. Jag tycker också att vi gjorde en skaplig första halvlek, men vi förlorade lite för mycket närkamper, säger VIF-tränaren Nicklas Johansson.

Säkrade matchen

AIS-tränaren Johan Aronsson var förstås nöjd över tre premiärpoäng.

– Jätteskönt att vinna, det var det viktigaste. Sen gjorde vi ingen av våra bättre matcher. Till en början låg vi fel, det var nog lite premiärnerver. Sen höjde vi oss och kom in bättre i det i slutet av första. Efter att vi gjort 3-1 försökte vi sedan bara säkra matchen.

I VIF fick Tage Falk och inhopparen Ali Karimi beröm. Samtliga spelare i AIS plussades, men med en extra guldstjärna till tvåmålsskytten Christoffer Fröberg.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt