Tjust föll efter straffar i cupmatchen

Det blev förlust för Tjust IF FF mot division 2-laget Tranås FF/Torpa AIS på onsdagen. Gästerna vann efter straffar och tog sig därmed vidare i Toyota Cup.

Matchen var den första i utslagsrundan av Toyota Cup.

Tjust tog ledningen med 1-0 genom Jennifer Ilhammar efter fem minuter. Passningen stod Wilma Edström för. Det såg dock ut att stå 1-1 i halvtid efter att Tranås/Torpa kvitterat i den 38:e minuten.

Men direkt på avspark kom 2-1 för Tjust – återigen genom Jennifer Ilhammar. Även den här gången assisterades hon av Wilma Edström. Ilhammar slog till på direktvolley och bjöd på ett drömmål.

Ledningen stod sig till paus, men direkt i andra halvlek utjämnade Tranås/Torpa. Efter 65 minuter tog också gästerna ledningen för första gången i matchen via straffspark.

I det absoluta slutskedet av matchen lyckades Tjust utjämna. Jennifer Ilhammar förvaltade en straff som hemmalalaget tilldömdes efter att Wilma Edström blivit nedsparkad.

Den efterföljande förlängningen blev mållös, men Tranås/Torpa var bäst på att hålla nerverna kalla under straffläggningen och favoriten lyckades ta sig vidare till nästa omgång.

Samtlig spelare i Tjust berömdes, men extra plus gick till 14-åriga Elvira Eriksson som gjorde debut i a-laget.