Annons:

VFF förnedrade Tuna – tidig utvisning blev avgörande

Tuna dog totalt efter att Ted Åström Åberg fått rött kort efter 20 minuter. Foto: Ossian Mathiasson

VFF förnedrade Tuna – tidig utvisning blev avgörande

Västerviks FF fortsätter imponera i fotbollsfyran. I kväll kom tredje segern för säsongen – och det var aldrig något snack hemma mot Tuna. VFF vann med hela 6-1 (4-1).
– Vi kan spela bättre, säger spelande tränaren Ergest Fasko.

Annons:

Västervik är fortfarande obesegrat efter fem omgångar och leder serien. I morgon kan ärkerivalen IFK gå upp i delad serieledning och höja tempen i den lokala fotbollen ytterligare.

I dag såg det kärvt ut inledningsvis. Dennis Nilsson gav Tuna ledningen efter en kvart, men bara några minuter senare drog bortalagets Ted Åström Åberg på sig sitt andra gula kort och dagen var förstörd för Tuna.

"Klappade igenom fullständigt"

Magnus Eriksson kvitterade direkt efter utvisningen och därefter var det VFF för hela slanten.

– De gjorde 1-1 på frisparken som blev vid utvisningen och sedan gjorde de ett mål till och då var det god natt. Vi klappade igenom fullständigt. I andra fick vi träna på försvarsspel om man säger så, men vi jobbade lite mer för varandra. Vi får ta det som ett bra träningspass, säger Mattias Gustavsson som inte protesterade mot det röda kortet.

Faiz Benatallah fyllde på med 2-1 och både Ergest Fasko och Artur Sejdini blev målskyttar före paus.

 "Kan inte klaga"

Matchen var förstås avgjord redan där och spelkvalitén gick ned efter paus.

– Det var bra med en vinst, men jag är inte så nöjd med vårt passningsspel, vi kan spela bättre. Vi missade en del avgörande passningar och avslut, men vi kan inte klaga när vi vinner med 6-1, säger Fasko.

Både Sejdini och Benatallah såg till att bli tvåmålsskyttar i den andra halvleken.

– Vi krigade och spelade starkt. Vi visste att Tuna spelade hårt, men vi var beredda och stöttade varandra. Vi gjorde sex mål och det är väldigt bra.

Målvakten Niklas Bengtson får beröm tillsammans med Fredrik Lindhe och Magnus Eriksson. Mittbackarna Filip Gustavsson och Magnus Pettersson samt slitvargen Joel Svensson lyfts fram i Tuna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt