Annons:

Tung lördag för IFK – missade drömläge inför derbyt

Kliton Bakiu gjorde IFK:s enda mål i dagens förlustmatch. Foto: Ossian Mathiasson

Tung lördag för IFK – missade drömläge inför derbyt

IFK Västervik hade chans att gå upp på samma poäng som VFF inför derbyt nästa vecka. Den tog man inte. Aneby gnetade till sig en 2-1-seger.
– Det är bara att komma igen, säger Peter Tirheden.

Annons:

Nästa lördag smäller det på Bökensved. Då ställs IFK Västervik mot Västerviks FF i ett hett efterlängtat derby. I dag kunde IFK gå upp i delad serieledning med VFF, men den chansen brände man helt och hållet.

En svag första halvlek förstörde dagen.

– Vi går inte upp i press tillräckligt. De hittar ytorna bakom vår backlinje och får slå de här långa bollarna. Sedan blev det mycket bättre i andra halvlek. Vi har varit lite segstartade i flera matcher, men över 90 minuter är vi värda klart mer än resultatet.

 Liffner räddade straff

Efter paus backade Aneby hem med allt de hade och satsade bara på att hålla sin ledning. IFK dominerade spelet, men hade svårt att skapa hundraprocentiga chanser.

– Vi möter ett lag som backar hem ordentligt och spelar väldigt långt. Vi har inte mött så många lag med den spelstilen, utan vi har mött spelande lag. Vi var inte tillräckligt effektiva.

Kliton Bakiu knoppade in 1-1 med sju minuter kvar, men kort därefter drog Johan Sandqvist på sig sitt andra gula och Aneby lyckades hålla undan. På stopptid kostade hemmalaget på sig att missa en straff sedan Albin Liffner räddat.

– Det var inget kul resultat för oss idag, men det är inte alltid som det går ens väg. Vi hade chans att hamna i ett jättebra läge inför derbyt, men det är bara att komma igen. Derbyt mot VFF blir en kul utmaning.

Ingen i IFK stack ut i dagens match.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt