Annons:

IFK upprörda på VFF-spelarens gest: ”Bedrövligt att han inte får gult”

Stefan Johansson var irriterad på VFF-spelaren Olsjan Xhafas gest vid 1–0-målet. Foto: Ossian Mathiasson

IFK upprörda på VFF-spelarens gest: ”Bedrövligt att han inte får gult”

IFK Västervik föll tungt i dagens derby mot ett för dagen bättre Västerviks FF. Stefan ”Steve” Johansson var irriterad på VFF-backen Olsjan Xhafas firande vid 1–0-målet.
– Man får fira ett mål men håna motståndaren gör man inte. Det är bedrövligt att han inte får gult kort, säger han efter derbyförlusten.

Annons:

Spelmässigt bjöd dagens derby mellan de två Västervikslagen i division 4 inte på någon toppklass. 

Det blev en låst tillställning där det inte hände så mycket och chanserna uteblev. Västerviks FF vann ändå välförtjänt med 2–0 till IFK Västerviks stora besvikelse. 

– Vi kommer inte till de heta avsluten på hela matchen. Vi har nästan inga avslut på mål som är giftiga. Vi spelar lite fel och slår många långbollar som Johan Lundin nickar bort. Bollen var mer i luften än vad den var på marken. Det var en bedrövlig fotbollsmatch inför storpublik, det var tråkigt att vi inte kan bjuda upp till en bättre match, säger Stefan ”Steve” Johansson, back i IFK Västervik. 

"Det är osportsligt"

Strax före halvtid gjorde Västerviks FF 1–0 genom Robin Lundahl efter en snabb omställning. Det var ett mål som retade upp IFK-spelarna rejält. 

– Vi tycker att bollen är solklart ute i ett tidigare läge och stannar upp när de fortsätter spela. De gör en snabb omställning och får in 1–0, säger han och fortsätter:

– Sedan tycker jag att deras spelare (Olsjan Xhafa) gör en bedrövlig gest mot vår bänk. Visst får man jubla men att springa ut mot vår bänk när man har sagt att man ska göra det så vet man att han kommer göra det. Man får fira ett mål men håna motståndaren gör man inte. Det är osportsligt. Det är tre domare på planen och det är bara att ge honom en ostskiva. Det får han ta om han vill håna våra spelare, säger han. 

"Ska störa så många lag vi kan"

IFK Västervik kom aldrig riktigt till skott i andra halvlek och lyckades inte vaska fram några hundraprocentiga chanser. I stället kom det avgörande 2–0-målet av Artur Sejdani i slutminuterna. 

– Att man förlorar matcher är ingenting, så är det i fotboll. Man kan inte vinna alla matcher och i dag var VFF snäppet hetare och tog vara på sina chanser

Fredrik Lindhe tyckte att det var skönt att tysta er, vad tycker du om det?

– Tysta oss, jag vet inte. Vi kommer från division 5 och är nykomlingar och de har spelat i division 4 och högre upp i många år så jag skulle inte säga att de gör det. Vi vet att VFF är ett bra lag och i ett derby är det små marginaler som avgör. Vi kommer tugga på och ska störa så många lag vi kan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt