Annons:

IFK skulle undvika Lundin – gick i egen fälla:

Fredrik Walfredssons IFK Västervik hade svårt att hitta rätt i derbyt mot Västerviks FF. Foto: Ossian Mathiasson

IFK skulle undvika Lundin – gick i egen fälla: "Kom aldrig förbi"

IFK Västervik kom inte upp i normal kapacitet i dagens derbyfight. Taktiken var att undvika långa bollar mot Johan Lundin i VFF:s mittförsvar. De gick dock rakt ner i den fällan.
– Vi hamnade där hela tiden, säger Fredrik Walfredsson, tränare i IFK Västervik.

Annons:

Den första derbyfighten mellan Västerviks FF och IFK Västervik är avgjord. VFF lyckades med sin taktik och fick stopp på IFK:s fartfyllda och aggressiva spel och vann rättvist med 2–0. 

Fredrik Walfredsson, tränare i IFK, tycker inte att hans lag fick till det. 

– Vi föll på det fysiska spelet, de (VFF) är mycket tyngre än oss och vinner många dueller. Vi får inte till spelet på ett sätt som gör att vi kan hota dem. Det blir ganska mycket närkampsspel och de är betydligt bättre än oss på det, säger Fredrik Walfredsson.

"Har en förmåga att fastna där"

När inte IFK lyckades rulla så mycket boll längs med marken lyftes många bollar på chans i riktning mot anfallarna men där var VFF:s mittbacksförsvar med Fredrik Lindhe och Johan Lundin alldeles för bra. 

– Vi har en förmåga att fastna där även om vi vet hur duktig Johan (Lundin) är där. Vi kom aldrig förbi honom. Vi måste sluta jobba i den ytan men vi hamnade där hela tiden. Jag vet inte om det fanns en magnet på honom i dag, säger Walfredsson och fortsätter:

– Under de första 20 minuterna kom vi upp bra och fick till presspelet. Sedan blev vi för långa och fick inte fast bollen, då blev det långbollar till Lundin och omställning emot oss. Vi fick inga omställningar på dem. 

Hur känns det att förlora en så upphaussad match?

– Jag har inte så mycket sociala medier men jag har förstått att det har varit ganska mycket snack. Det är surt men vi får inte till det, då får man bita i det sura äpplet. Det är en av 22 matcher och förhoppningsvis ska vi hitta tillbaka till ett bättre spel. 

Comebackande Nils Alfonsson var bäst i IFK:s mittbacksförsvar och även Tobias Bertilsson fick beröm. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt