Annons:

Strålande upphämtning av IFK – kvitterade på straff

IFK-tränaren Fredrik Walfredsson var både nöjd och missnöjd med en poäng. Foto: Ossian Mathiasson

Strålande upphämtning av IFK – kvitterade på straff

IFK Västervik såg ut att gå mot en ny förlust i kväll. Bäckseda ledde med 4-1 i början av andra – men hemmalaget fick ny energi och lyckades knipa en poäng.
– Just nu är jag nöjd med en poäng, säger tränaren Fredrik Walfredsson.

Annons:

Efter den fina starten har nykomlingen genomgått en tyngre period och hade bara en poäng på de tre senaste matcherna inför kvällens drabbning. Länge såg det ut som att det skulle bli ett nytt nederlag för IFK som trots en bra start hamnade med underläge under första 20.

– Det var en väldigt märklig match, men jag tycker ändå att vi kommer ut riktigt bra. Första 10-15 spelar vi bra, men de gör 1-0 på frispark och sedan kommer 2-0 nästan direkt efter. Då tappar vi energin, även om vi reducerar så har vi det tungt och blir väldigt långa i laget, menar Walfredsson. 

Kritik mot straffen

Anton Westerberg gjorde 1-2, men Bäckseda replikerade relativt omgående och utökade till 4-1 i början av andra. Då släppte knutarna för IFK som började kriga ordentligt och kom in i matchen igen. Efter 2-4 och 3-4 fick Västervik en omdiskuterad straff på stopptid. Victor Heiskanen klev fram och blev poängräddare.

– Det var en rörig situation vid en hörna så jag kan inte säga om det var korrekt, men Bäckseda var inte nöjda. Vi hittade tillbaka till energin och det känns väldigt starkt att få 4-4. Just nu är jag väldigt nöjd med en pinne, men ser man till början av matchen känns det som att vi borde ha vunnit.  

Anton Westerberg blev tvåmålsskytt medan Christopher Sjöblad och Victor Heiskanen gjorde de övriga.

– Jag hoppas att det här ska ge oss en boost och att vi ser vad vi kan med vilja och lite inställning.

Bäst i laget var tvåmålsskytten Anton Westerberg, Jens Carlsson och Tobias Bertilsson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt