Annons:

SVERIGE KLART FÖR KVARTEN – ASLLANI I NYCKELROLL

Kosovare Asllani spelade en nyckelroll när Sverige tog sig till kvartsfinal. Foto: Jakob Karlsson

Sverige är klart för kvartsfinal i VM efter en rysare mot Kanada. Vimmerbyfostrade Kosovare Asllani spelade en nyckelroll med sin lysande framspelning till Stina Blackstenius matchavgörande mål.

Annons:

Sverige var det bättre laget och vann rättvist. Kort in på andra halvlek kom Asllani loss och slog en briljant passning till en framstörtande Stina Blackstenius som chippade in 1-0.

Asllani fortsatte att hamna i fokus och drog på sig en straff sedan ett kanadensiskt skott träffat hennes arm. Målvakten Hedvid LIndahl klev fram som hjälte och gjorde en lysande räddning. Vimmerbyfostrade Asllani hade ytterligare en vass framspelning och var mycket nära att bli målskytt.

I kvartsfinalen väntar Tyskland. Den matchen spelas på lördag.

Avslutningen blev en rysare, men Sverige slet hårt i 98 minuter och lyckades betvinga Kanada.