Annons:

SVENSK VM-BESVIKELSE I KVÄLL – ASLLANI UTBUREN PÅ BÅR

Det blir ingen VM-final för Sverige och Kosovare Asllani.

SVENSK VM-BESVIKELSE I KVÄLL – ASLLANI UTBUREN PÅ BÅR

Sveriges dröm om ett första historiskt VM-guld i fotboll dog i kväll. Damlandslaget förlorade semifinalen efter att Nederländerna gjort matchens enda mål i den första förlängningskvarten. I slutet av matchen bars Vimmerbydottern Kosovare Asllani ut på bår efter att ha behandlats på planen i fem minuter.

Annons:

Sverige var med bra i VM-semifinalen mot Nederländerna, men ju längre matchen led så fick motståndarna ett övertag. Båda lagen hade åtminstone varsin superchans att avgöra matchen under den första delen av den andra halvleken. Några mål blev det dock inte då Sveriges avslut tog i stolpen och Nederländernas i ribban.

Istället gick matchen till förlängning och där fortsatte Nederländerna att ha ett övertag. I den första förlängningskvartens nionde minut kom också ledningsmålet genom Jackie Groenen. Hedvig Lindahl i det svenska målet lyckades inte ta Groenens välplacerade skott.

Mycket i det svenska spelet kretsade i vanlig ordning kring Vimmerbydottern Kosovare Asllani, men den här gången blev det inga svenska mål. Asllani blev med bara en minut kvar av förlängningen liggande på planen efter att ha fått bollen hårt i ansiktet. Asllani behandlades på planen i fem minuter och fick nacken fixerad innan hon bars ut på bår.

Sverige har spelat en VM-final tidigare, den gången slutade det med ett silver. I kväll släcktes hoppet om ett första historiskt VM-guld. Istället får blågult chansen att ta sitt tredje VM-brons i historien på lördag.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt