Annons:

Kosovare Asllani har gjort 1–0 för Sverige mot England.

"KOSSE" MÅLSKYTT OCH UTBYTT I BRONSMATCHEN

Sverige har fått en kanonstart på bronsmatchen i fotbolls-VM mot England. I tionde matchminuten sköt Vimmerbytjejen Kosovare Asllani 1–0 med ett lågt skott i straffområdet och i paus, vid ställningen 2–1, blev hon utbytt.

Annons:

Sverige tog ledningen i ett tidigt skede av matchen och Vimmerbytjejen ”Kosse”, som var osäker till spel på grund av smällen i semifinalen mot Nederländerna, snappade upp en dålig engelsk rensning och skickade in ledningsmålet med ett lågt skott som var otagbart för Englands målvakt. Det var Vimmerbytjejens 35:e mål i landslagströjan.

I matchens 22:e minut satte Sofia Jakobsson det viktiga 2–0-målet med ett bra avslut som gick in i bortre hörnet.

Några minuter senare reducerade England till 1–2 och kort därpå fick England ett mål bortdömt efter VAR-granskning då en engelsk spelare tog bollen med handen strax före målet.

I paus har "Kosse" blivit utbytt och ersatt av Julia Zigiotti Olme.

Sverge leder bronsmatchen med 2–1.