JUST NU: SVERIGE TOG VM-BRONS EFTER STOR DRAMATIK

Kosovare Asllani tog VM-brons med Sverige.

Sveriges jakt på ett brons i fotbolls-VM gav resultat. Det blev seger med 2–1 i kvällens bronsmatch mot England som bjöd på stor dramatik.

Sverige, med Vimmerbytjejen Kosovare Asllani från start trots smällen mot Nederländerna i semifinalen, fick en ultimat start på matchen genom att gå ifrån till 2–0 efter drygt 22 minuter. ”Kosse” gjorde 1–0 och Sofia Jakobsson fyllde på 2–0.

England höjde sig rejält efter den svaga starten och gjorde två mål, endast ett av dem godkändes. 2–2-målet dömdes bort efter VAR-granskning sedan en engelsk spelare tagit bollen med handen och sedan satt bollen i nät.

Kosovare Asllani blev utbytt i paus och Sverige fick verkligen bekänna färg under de sista 45 minuterna. England radade upp chanser och den allra bästa chansen strax före tilläggstiden då Nilla Fischer nickade undan en boll på mållinjen.

Sverige tog därmed VM-bronset och är den tredje bästa fotbollsnationen på damsidan i världen. Sverige har tagit två VM-brons i historien, 1991 och 2011, och ett VM-silver 2003.