Annons:

Här är VIF:s ord efter Strands avsked: ”Tråkigt att hon inte har trivts

Vimmerby IF har gått ut med ett uttalande efter tappet av Alicia Strand, som går till Tjust i division 3.

Här är VIF:s ord efter Strands avsked: ”Tråkigt att hon inte har trivts"

Alicia Strand lämnar Vimmerby IF efter tio säsonger. Nu går klubben ut med ett meddelande på sin hemsida.
”Givetvis tycker vi att det är tråkigt att ”Alle” inte har trivts hos oss denna säsong men vi hoppas hon hittar tillbaka till fotbollsglädjen”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons:

Efter ett kryptiskt Instagram-inlägg tidigare i veckan berättade Dagens Vimmerby att Alicia Strand väljer att lämna klubben efter drygt tio säsonger.  

Det är ett tungt slag för Vimmerby IF som tappar en av sina bästa spelare. Västervikstjejen anser att tiden som hon lägger på fotbollen tar mer energi än vad den ger och att hon inte har samma fotbollssyn som tränaren Jonas Karlsson. 

Nu har klubben gått ut med ett uttalande på sin hemsida där de ger sin syn på att tappa innermittfältaren. 
”Alicia har haft en helt ny livssituation med nytt jobb på sjukhuset och husköp, att få ihop det med en fullständig satsning i div 1 har kanske inte varit optimalt varje vecka. Hon har inte känt att hon fått ut max av sig själv under våren. Det parallellt med att hon inte trivts med årets tänk kring vårt spel gör att hon vill hämta glädjen igen i Tjust IF och div 3. Hur stor satsningen blir där vet vi inte.

"Finns inga genvägar"

Givetvis tycker vi att det är tråkigt att ”Alle” inte trivts hos oss denna säsong men vi hoppas hon hittar tillbaka till fotbollsglädjen och förstår att hon är välkommen tillbaka när hon känner sig redo för det. Vi tackar Alicia för alla snygga mål och välavvägda assist, för alla andra grymma arbetsinsatser hon gjort för VIF under alla dessa år”, skriver klubben på sin hemsida. 

Vimmerby har efter den tunga vårsäsongen sex poäng upp till säker mark och har tappat både Vilma Winqvist och nu Alicia Strand. 

”Ledarstaben kring damtrupperna som är stor och välkomponerad har fullt förtroende från damutskott och förening och de kommer alla fortsätta jobba på den utstakade banan som sattes upp i januari. Det blir naturligtvis en tuff höst för A-gänget men det är bara att jobba på med positiv inställning, allt är möjligt. Träna målmedvetet och ta en match i taget, det finns inga genvägar”, skriver klubben på sin hemsida. 

Engström på väg tillbaka

Positivt för Vimmerby IF är att Malin Engström är på väg tillbaka efter den allvarliga knäskada som hon ådrog sig i höstomstarten mot IFK Norrköping för drygt ett år sedan. 

”Hon är sedan ett par veckor i full träning och sliter hårt nu under uppehållet. Vi räknar med att Malin är i matchspel inom närmaste 4-7 veckorna. Ett mycket bra ”nyförvärv” som verkligen har rutinen och en mycket bra vinnarskalle”, skriver klubben. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt