Annons:

Två stukade lag möts i hett derby:

Anton Westerberg (IFK Västervik) och Johan Lundin (Västerviks FF) möts på Bökensved i morgon. Foto: Ossian Mathiasson

Två stukade lag möts i hett derby: "Ska de vinna får de hålla tätt"

Varken IFK Västervik eller Västerviks FF har rosat marknaden efter sommaruppehållet. I morgon möts lagen på Bökensved igen.
– Förhoppningsvis biter vi ihop och kan vända på den svaga trenden, säger VFF:s tränare Stefan Gustavsson.

Annons:

Det är inte med glädje som IFK Västervik och Västerviks FF beskriver starten av höstsäsongen. IFK har åkt på tre raka förluster och nollats i samtliga matcher: 0–7 i Toyota Cup mot Vimmerby IF, 0–3 mot Stensjöns IF och 0–4 mot Aneby SK. 

– Vi behöver hitta vårt självförtroende som har blivit stukat efter de senaste matcherna. Vi har inte fått så bra resultat. Hade jag vetat vad som är fel så hade jag givetvis försökt förändra det men det handlar mycket om självförtroende, säger Fredrik Walfredsson, tränare i IFK Västervik.

Baklängesmål sänker IFK

Trots flera storförluster tycker Walfredsson ändå att laget har inlett många matcher på ett förtroendeingivande sätt utan att få utdelning, vilket har lett till flera baklängesmål. 

– Så fort vi har släppt in ett mål har vi tappat mycket. Vi har kommit fel i positionerna, jobbat en och en och tappat kvalité i passningsspelet. Allt har med självförtroende att göra, säger Walfredsson och fortsätter:

– Förhoppningsvis ska ett derby göra att vi får fram krigarinställningen och ger VFF en ordentlig fight. VFF har inte gått som tåget, säger han. 

"Ska de vinna får de hålla tätt"

Ett formsökande IFK Västervik har fyra poäng ner till IFK Oskarshamn på negativ kvalplats och Walfredsson vill gärna lyfta från botten. 

– Vi har hamnat lite väl långt ner i tabellen, jag hade hoppats på några poäng till. Det vore skönt om vi tog några fler poäng och slapp spela med kniven mot strupen i slutomgångarna, säger han. Västerviks FF har tappat serieledningen i division 4 efter endast en poäng på de två inledande matcherna mot Hultsfred (1–1) och Tuna (1–4). VFF ligger en poäng efter nya serieledaren Aneby SK med sex matcher kvar att spela. 

– Jag känner inte att vi har levt upp till vad vi kan. Vi har inte varit jättedåliga men jag hoppas att det ska lossna och ge oss mål. Vi måste vinna mot IFK, annars rycker Aneby. Om vi förlorar samtidigt som Gullringen och Tuna vinner så börjar kvalplatsen bli svagare, säger Stefan Gustavsson, tränare i Västerviks FF. 

VFF vann vårmötet mot IFK Västervik med 2–0 efter mål av Robin Lundahl och Artur Sejdini och Gustavsson tror på en ny derbytriumf. 

– Jag anser att vi har ett mer rutinerat lag som kan stå upp på ett bättre sätt. Vi är stabilare rent defensivt. Ska de (IFK) vinna så får de hålla tätt bakåt, vi släpper inte till så mycket bakåt bortsett från matchen mot Tuna, säger Gustavsson. 

Så är läget i lagen

Johan Sandqvist är tillbaka i IFK Västervik och Jesper Garstedt, som pajade korsbandet förra försäsongen, har återvänt fotbollsplanen och går rakt in i truppen. Saknas gör bortreste Tobias Bertilsson och Joel Kronståhl Karlsson. 

VFF kommer till derbyt med vissa osäkra kort på grund av skador. Niclas Bengtsson väntar VFF-målet och Andreas Ekberg finns med i truppen. 

– Det är tre spelare som dras med skadeproblem, vi får se om de kan spela. Jag tycker ändå att vi har så bra bänkspelare för att kunna ersätta dem, säger Gustavsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt