Annons:

  • Topplaget segrade i hett derby:

    Västerviks FF vann derbyt mot IFK Västervik. Foto: Viktor Allvin

  • Topplaget segrade i hett derby:

Topplaget segrade i hett derby: "Skönt med tre poäng"

Västerviks FF tog en tung trepoängare mot rivalen IFK Västervik inför storpubliken på Bökensved.
VFF-tränaren Stefan Gustavsson var nöjd efter 3-2-segern:
– Det var verkligen skönt med tre poäng, summerade han efter ett känslofyllt och hett derby.

Annons:

VFF inledde klart piggast inför de knappt 1000 åskådarna och visade stundtals varför man ligger där man gör i tabellen.

Laget skapade ett par riktigt bra lägen och kunde mycket väl ha gjort både ett och två mål. Med kvarten spelad kom IFK in betydligt mer i matchen och tog över mer och mer spelmässigt. En smula ologiskt var det då att det var VFF som tog ledningen. Andreas Ekberg satte elegant 1-0 med ett fint avslut utifrån. 

– Det har vi haft bekymmer med, vi skapar chanser men är ineffektiva och det grinar lite emot oss, säger IFK-tränaren Fredrik Walfredsson.

– Vi hade två frilägen, träffade stolpen och ribban, men får inte in bollen. Jag tycker inte vi är sämre än VFF i dag, men man måste göra mål för att vinna fotbollsmatcher. Efter deras mål äter vi oss in och är bättre, fortsätter Walfredsson.

Precis innan paus kom ännu ett VFF-mål när Robin Lundahl tryckte in 2-0.

– Det var nog matchavgörande. Det blev tungt för dem, efter de chanser de haft i första halvlek, säger Gustavsson.

Backade hem en aning

I andra halvlek backade VFF hem lite och satte mer press på IFK:s mittfält. Halvvägs in i andra tilldömdes IFK en straff, efter en situation där båda läger var säkra på sin sak. Ena sidan att det var straff, andra sidan tvärt emot. Straff blev det i alla fall och den satte Oscar Ring säkert till vänster. 

– Jag är ganska nöjd spelmässigt, vi gör det bra hela matchen frånsett första 10-15 minuterna, säger Walfredsson, vars IFK förlusten till trots ligger på säker mark över kvalstrecket. 

I slutskedet av matchen satte Robin Lundahl sitt andra mål för dagen och det var definitivt matchavgörande. IFK:s Oscar Ring reducerade visserligen ytterligare en gång med matchens sista spark, men det målet kom alldeles för sent för att kunna påverka matchutgången.

– Jag tycker att IFK är ett bra lag offensivt, de har inte samma backlinje som oss. Det var en jämn match där vi var lite bättre på att sätta bollar i mål, summerar VFF:s Gustavsson, som redan blickar framåt:

– Nu har vi Höreda nästa vecka och det är en match vi ska vinna om vi ska vara med här uppe.

Bäst i segrande Västerviks FF var mittbacksparet Tobias Palm och Fredrik Linde samt Jimmy Svensson på mitten. Beröm i IFK till Cristopher Sjöblad, Ayman Hadrous och Victor Heiskanen.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt