Annons:

IFK säkrade segern i slutminuterna:

Steve Johansson gjorde ett av IFK:s mål i 4-3-segern.

IFK säkrade segern i slutminuterna: "Givetvis riktigt skönt"

IFK Västervik tog ett stort steg bort från nedflyttningsregionen via 4-3 hemma mot Hvetlanda GIF. Nu är IFK Västervik sju poäng före IFK Oskarshamn på kvalplatsen.
– Givetvis är det riktigt skönt, säger tränaren Fredrik Walfredsson.

Annons:

Hemmalaget började klart bäst och gick ganska tidigt fram till 2-0. Kort före paus reducerade gästande Hvetlanda till 2-1.

– Vi börjar väldigt bra, har hög energi och sätter bra press. Vi jobbar ihop, men sedan tappar vi lite och blir för ängsliga. Vi hamnar för långt ned och Hvetlanda är väldigt skickliga individuellt, säger tränaren Fredrik Walfredsson.

I den andra halvleken kom 3-1 för IFK innan Hvetlanda hittade nätet två gånger om. 3-3 stod sig till slutminuterna då Jens Karlsson skickade in 4-3. 

– Det var riktigt skönt. Det känns som att vi hade lite stolpe in i dag, vilket vi inte har haft tidigare. Vi avgör på sista sparken i stort sett, trots att vi inte gör en riktigt lika bra match som vi gjort i flera andra. Ändå lyckas vi vinna.

"Givetvis skönt"

Segern ger IFK andrum till lagen i bottenträsket. 

– Sju poäng är givetvis skönt att ha, men vi får inte tänka att det är klart. Vi har Bäckseda och Hultsfred nu och måste gå för tre poäng där. Kan vi plocka tre, fyra poäng till kommer det nog fixa sig. 

Jens Karlsson gjorde två mål, Adam Grönqvist ett och likaså Steve Johansson. Bäst var Jens Karlsson, Adam Grönqvist och Victor Heiskanen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt