Annons:

Hela nio insläppta för VIK:

Mattias Karlins Västervik föll med hela 9-6 borta mot Almtuna.

Hela nio insläppta för VIK: "Tappar skallen i tredje"

Sex mål framåt kan låta väldigt bra. Dock ska det sägas att Västerviks IK släppte in hela nio mot Almtuna IS.
– Det var en jämn match men jag hade inte kalkylerat med att vi skulle tappa huvudet, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Bortamatchen mot Almtuna IS började tungt för Västervik. Hemmalaget gick tidigt fram till 2-0, men VIK kom tillbaka starkt och ledde med 3-2 efter den första akten. Den andra vanns med 2-1 av Almtuna och ställningen inför slutperioden var 4-4. 

Då föll VIK igenom helt – och släppte in fem mål på 20 minuter.

– Det var väl inte den tajtaste matchen i karriären direkt... Jag vet inte vad som händer. Redan efter en period är det 3-2 och fem mål per period blev ju snittet i matchen även om de vände på steken. Det var en konstig match, det svängde och var mycket misstag. Det kändes som att puckarna letade sig in åt båda håll. Man får inte glömma att vi gjorde sex själva också, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

"Ska inte överanalysera"

Att dra för stora växlar av matchen vore dumt, säger Karlin.

– Vi ska inte överanalysera det här eller dra för stora växlar av det. Men naturligtvis kan vi inte blunda för det heller. Vi ska titta igenom matchen och se vad som händer. Det jag kan säga nu är att vi gör lite väl mycket grodor, vi krockar på något mål, får inte iväg pucken framför mål och gör någon indianare. Hade vi förlorat med 5-4 hade jag inte varit lika kritisk, det kan det bli i en hockeymatch, men nu tappar vi huvudet i tredje där något domslut går emot oss. 

VIK drabbades av flera utvisningar i den tredje perioden.

– Vi fick nån och så nån till, men sen slashar de bort klubban och gör mål där. Precis efter gör de mål i fem mot tre. Men det kan bli så här ibland. Det jag är mest irriterad över är att det rinner iväg som det gör. Vi tog ut målvakten vid 7-5 och då gjorde de 8-5. Sedan släpper vi in 9-5 direkt efter det. Det får man inte släppa in. Sista tio, tolv tappar vi skallen helt.

Jämn match

Själva matchen bedömde dock Karlin som rätt jämn.

– Känslan efter två perioder var att det kunde gå hur som helst, men då hade jag inte kalkylerat med att vi skulle tappa skallen som vi gjorde.

Finns det något positivt att ta med sig?

– Två saker som jag känner nu. Vi skulle vara där det hände, den farliga ytan, och det var vi under stora delar av matchen. I powerplay hade vi bra fart och gör också två där. Det är positivt känner jag.

Beröm i den här matchen?

– Känns som att jag passar på den..., säger Karlin.

Peter Krieger blev tvåmålsskytt. Ken Jäger, Emil Alba, Victor Öhman och Adrian Elefalk.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt