Annons:

IFK Västervik säkrade nytt kontrakt – nollade HFK

Fredrik Walfredsson fick fira lördag med ett säkrat kontrakt. Foto: Ossian Mathiasson

IFK Västervik säkrade nytt kontrakt – nollade HFK

IFK Västervik hade inga problem med jumbon Hultsfred i dag. Efter 3-0 på hemmaplan har nykomlingen nu säkrat nytt kontrakt i fyran.
– Det var vårt mål och det är jätteviktigt, säger tränaren Fredrik Walfredsson.

Annons:

Dagens match blev en mycket sömnig historia där Hultsfred inte fick upp någon motivation för att det skulle kunna bli nerv i matchen. IFK gjorde vad som krävdes och inte särskilt mycket mer än så.

– Det var inget vidare och vi hade inte mycket att hämta egentligen. Vi har haft lite struligt med truppen och det är lite svårt med motivationen. Vi försöker peppa, men när man kommer ut och de styrde spelet ser man att det sjunker, säger HFK:s Jan Olsson.

IFK:s Fredrik Walfredsson:

– Det var egentligen en ganska seg tillställning. Det var lite avslaget, men jag tycker ändå att vi har ganska bra kontroll. Vi har perioder där vi skapar och spelar fint, men också perioder med dåligt bolltempo.

Christopher Sjöblad var bäst i hemmalaget och blev tvåmålsskytt. 3-0-målet stod Jens Carlsson för. I Hultsfred visade kämpen Christopher Einarsson mest moral.

 "Jätteviktigt"

I och med segern säkrade IFK kontraktet:

– Det var jätteviktigt, det har varit målsättningen hela tiden. Jag hoppas IFK kan ta ytterligare ett steg nästa år och kan komma ännu högre upp. Jag tycker att det blev lite för stora förväntningar eftersom vi gjorde en bra säsong förra året. Många trodde att vi skulle vara med och slåss om seriesegern.

Är du kvar som tränare nästa år?

– Det kan jag inte svara på i dag. Jag har inget kontrakt och vet inte vad IFK vill. Det kanske är dags för en annan röst, men jag kan inte säga att jag inte kommer vara med. Vi får se vad det blir förutsättningar och om IFK vill.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt