Annons:

VFF TOG STORT KLIV MOT SERIESEGER

Målvakten Niclas Bengtsson var en av VFF:s bästa spelare i dag. Foto: Ossian Mathiasson

VFF TOG STORT KLIV MOT SERIESEGER

Vinst mot IFK Oskarshamn. Samtidigt förlorade Aneby mot Stensjön. Jodå, lördagen blev en total fullträff för Västerviks FF som nu har drömläge att vinna serien.
– Det vore jätteskönt att avgöra innan matchen mot Aneby, säger tränaren Stefan Gustavsson.

Annons:

Under hela hösten har det mesta talat för att kampen om seriesegern kommer att avgöras i sista matchen mellan Aneby SK och Västerviks FF. Lagen har följts åt i tabelltoppen och radat upp segrar. I dag kom ett trendbrott. Aneby föll mot formstarka Stensjön samtidigt som VFF höll för trycket i Oskarshamn.

Med två omgångar kvar har Västervik nu fyra poäng till godo på Aneby. En poäng hemma mot Stensjön nästa helg – och seriesegern är säkrad. Samtidigt är det nu bara Aneby som kan komma ikapp VFF.

– Vi siktar självklart på seriesegern och är inte rädda för Stensjön längre. Det ser ganska bra ut och vi sa innan att den här matchen kan avgöra hela säsongen. Det vore väldigt skönt att ha det klart innan matchen mot Aneby och det är alltid väldigt svårt att ha en helt avgörande match.

"Matchen är klar" 

VFF gjorde en stabil insats i dag, men hade vissa problem i första halvlek.

– Vi är något bättre, men gör ingen jättematch. Vi har lite svårt i första halvlek och de vänder snabbt och har en snabb forward. De har lite halvchanser, men har inget riktigt bra läge.

Carl Sjögren kontrade in 1-0 före paus och när Andreas Lindahl fyllde på med tvåan i andra var saken klar.

– Då orkar de inte resa sig och matchen är klar.

Johan Lundin nickade in 3-0 innan IFK Oskarshamn fick in ett tröstmål i slutskedet. Beröm i VFF går till Andreas Lindahl, Fredrik Lindhe och Niclas Bengtsson. Även de unga lirarna Christoffer Gustavsson och Jakob Jonsson lyfts fram.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt