Annons:

Noll poäng trots inspirerad insats av VFF i premiären

Västerviks FF kammade noll i hemmapremiären mot Malmslätt. Foto: Arkivbild

Noll poäng trots inspirerad insats av VFF i premiären

Äntligen, äntligen, äntligen. 
Efter historiens längsta försäsong var det dags för avspark för Västerviks FF. Nykomling i division 3, hemma på Bökensved, mot Malmslätts AIK.  Det slutade med bortaseger, 2-1, men VFF gjorde en riktigt bra match.
– Tungt att vi inte vinner, att vi inte ens får med oss poäng känns riktigt irriterande, säger VFF-tränaren Stefan Gustavsson efteråt.

Annons:

VFF gjorde en lysande första halvlek och det var bara det sista lilla i avsluten som saknades. Matchens första mål gjorde däremot gästerna. Dinko Felic lyfte in 0-1, riktigt snyggt, efter tio minuter. Västervik svarade med att skapa ett flertal lägen, men fick vänta ytterligare en kvart innan det var kvitterat. 

1-1 gjorde Tobias Palm när han nickade in sin egen retur efter fint förarbete av nyförvärvet Sonny Karlsson. 
Karlsson var fortsatt kreativ och låg bakom mycket av det offensiva i VFF. 

Sista kvarten i första halvlek radade VFF upp chanser och borde nog gjort både ett och två mål till. 

– Det känns som en riktig besvikelse. Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi har sex riktigt vassa chanser.

Tre, fyra mål i halvtid hade inte känts helt orättvist. När vi inte sätter dem tror vi ändå att vi ska kunna fortsätta spela i andra, men de flyttar upp lite och tar över mer, säger Gustavsson, som var nöjd med hur spelet såg ut. 

– Underbart att få komma igång igen efter den längsta försäsongen någonsin. Matchen överlag var bättre än jag trodde, inget som direkt syntes med ringrostighet. Vi gör en bra match, framför allt första halvlek, sen tar de bort oss lite för lätt i andra. 

Trosell segerskytt

Tjugo minuter in i andra halvlek vände Mårten Trosell upp och sköt. Albin Liffner i VFF-målet var på bollen, men lyckades inte rädda helt. 

- Grabbarna gör det bra. Det är tillfälligheter som avgör, de var lite vassare än oss i andra, men det är små marginaler. Vi blir lite stressade också, så klart, när de gör sitt mål. Sett över hela matchen är vi bättre, skapar mycket mer och har ett bättre spel. Sen stör de vårt uppspel i andra och vi hittar inte igenom riktigt lika lätt, fortsätter Gustavsson. 

En match till – sedan väntar uppehåll

Överlag var det som sagt en bra insats från VFF, som har ett kortare uppehåll nu innan Nässjö väntar nästa torsdag innan det längre sommaruppehållet.

– Det blir en tuff match, de åkte ur tvåan. Att gå på sommaruppehåll utan poäng är tufft, med bara nio omgångar kvar. Det är lite kniven mot strupen varje match, men absolut inget som är kört efter en omgång, men en tung förlust är det, säger han.

Bäst i VFF var målvakten Albin Liffner, Daniel Engel och målskytten Tobias Palm.

Viktor Alvin

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt