Annons:

Ankarsrum tog ny derbyseger – besegrade H/T

Foto: Pixabay

Ankarsrum tog ny derbyseger – besegrade H/T

Ankarsrums IS tog en ny stark derbyseger på fredagen. Hemma besegrades Hjorted/Totebo med 2-1 – men åsikterna gick kraftigt isär.
– Vi är närmare 3-1 än de är 2-2, säger Jonas Östman. 
– Det var inte rättvist, säger Robert Hagelin. 

Annons:

Ankarsrums IS har fått en drömstart på division 6-säsongen. Två raka segrar och som extra grädde på moset rör det sig om två derbysegrar. På fredagen besegrades Hjorted/Totebo med 2-1.

– Jag tycker att vi vinner rättvist. Vi vet att Tom Nilsson är ruskigt snabb och Pontus Pettersson är en stor och stark targetspelare. Våra innermittfältare och backar får i uppdrag att ha hand om dem och det är en fast situation som de gör mål på. Vi lyckas med vår plan och idé – och det gör inte Hjorted, säger AIS-tränaren Jonas Östman. 

En syn på matchen som inte delades av Hjorted/Totebos tränare Robert Hagelin.

– Det var inte rättvist, så det är tungt som fan. Vi för stora delar av matchen och har tio hörnor första halvtimmen utan att göra mål. Det är mycket stolpe ut för oss, säger han.

"Närmare 3-1"

Robin Thorén Johansson gav Ankarsrum ledningen i matchinledningen och H/T:s kvittering dröjde till början av den andra halvleken.

– Vi hade väl fem kvalificerade chanser i första och när vi fick 1-1 spelade vi jäkligt bra. Men så får de en omställning igen och de är giftiga i sitt kontringsspel. Innan vi går för det mot slutet har de två lägen. Jag är nöjd med insatsen i det stora hela, förutom att vi inte gör fler mål, säger Hagelin.

Martin Arvidsson utjämnade i den 54:e minuten, men meriterade Mikael Åskoogh avgjorde derbyt i den 68:e spelminuten.

– Vi är närmare 3-1 än vad de är 2-2. Vi bränner två öppna mål. Sedan backade vi hem lite, precis som mot Överum, medvetet. Vi är jävligt giftiga i omställningsspelet, säger Östman, som förstås är nöjd över pangstarten:

– Förra året vann Hjorted/Totebo båda matcherna. I år vinner vi med flaggan i topp. 

Östman berömde Mostafa Yassim och Robin Thorén Johansson lite extra, men alla gjorde en bra insats. Hos H/T fick Martin Arvidsson ett högt betyg för sin insats.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt