Annons:

Ankarsrum bjöd på kross – vann med tvåsiffrigt

Ankarsrums IS körde av Tuna Södra med 10–0. Foto: Pixabay

10–0 och långa stunder total hemmadominans. Ankarsrums IS vann igen och befäster sin serieledning i division 6.
– Det var en planenlig seger, säger tränaren Jonas Östman.

Annons:

Ankarsrum är i ruskigt bra form och alltjämt obesegrade i division 6.

I dagens hemmamatch mot seriejumbon Tuna Södra bjöd Ankarsrum på en storseger med 10–0.

– Vi är ett klart mycket bättre lag än Tuna Södra på pappret och resultatmässigt. Det är alltid svårt att möta sådana lag som ligger i botten, man vet aldrig vad man får möta. De är stora och tunga och kämpade matchen igenom. Under sista halvtimmen kändes det som att de var trötta, säger Jonas Östman.

Tre snabba mål av kaptenen

Det avgörande rycket kom när kaptenen Jesper Skälhammar gjorde tre mål från minut 20 till 26. Christoffer Björk fyllde på med 4–0 i 27:e minuten och Nicholas Borger sköt 5–0 i 37:e minuten.

Ankarsrum slog aldrig av på takten och gjorde även fem mål i andra halvlek. Robin Thorén Johansson gjorde två mål och övriga mål svarade Adam Edström, Hadi Ammar och Christoffer Fröberg för.

– Jag tycker inte att siffrorna ljuger, det var en rättvis 10–0-seger, säger Östman.

Ankarsrum ligger etta i division 6, en poäng före tvåan IF Ariel med tre omgångar kvar att spela. Trean Gunnebo och fyran Hjorted/Totebo är sex poäng bakom AIS.

– Klart att vi sitter i en bra sits men det är nio poäng kvar att spela om så det kan hända massa.

Hela laget fick beröm i Ankarsrum. Extra beröm tilldelades Nicholas Borger och Mostafa Yassin.