Annons:

Västervik kastade in handduken till sista matchen

Fredrik Walfredssons IFK Västervik kom inte till spel mot Tenhult och nu lämnar han sitt tränaruppdrag. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik kastade in handduken till sista matchen

IFK Västervik är redan klart för nedflyttning och lämnade walkover till dagens avslutande seriematch mot Tenhults IF.

Annons:

IFK Västervik har inte räckt till på något sätt i årets division 4-serie och tagit en ynka poäng. Det har sedan några omgångar tillbaka stått klart att det blir nedflyttning till division 5 och i dag kom inte ens laget till spel mot Tenhults IF på bortaplan. 

Vid 18-tiden på fredagskvällen fick Henrik Pettersson i Tenhults IF samtal från en representant i IFK Västervik. 

– De ringde och lämnade walkover. De angav att de inte hade tillräckligt med spelare för att genomföra matchen. Det är aldrig kul att ställa in en match så det har varit lite styr för oss efter deras besked, säger Henrik Pettersson. 

"Inge rolig avslutning"

Fredrik Walfredsson, tränare i IFK Västervik, kommenterar beslutet att lämna walkover så här:

– Det är inte så mycket att kommentera, det är svårt att åka och spela match när vi inte har så många spelare tillgängliga. Det var ingen rolig avslutning på den här säsongen och min sejour som tränare i IFK Västervik. Vi har jobbat och slitit för att få ihop det men inte lyckats. Som tur väl är så betyder matchen ingenting för varken oss eller Tenhult, säger Fredrik Walfredsson. 

Lämnar du ditt tränaruppdrag i IFK Västervik?

– Ja, nu är det klart för den här gången.

Tenhult hade ingenting att spela för i sista omgången i och med att de är placerade långt från toppen och långt från botten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt