Annons:

TJUST FIXADE NYTT KONTRAKT: ”SÅ JÄKLA SKÖNT”

Jennifer Ilhammars Tjust vann sista matchen och säkrade nytt kontrakt i division 2. Foto: Ossian Mathiasson

TJUST FIXADE NYTT KONTRAKT: ”SÅ JÄKLA SKÖNT”

Tjust IF FF kan jubla högt. Division 2-kontraktet är säkrat efter 6–2 mot Studenterna samtidigt som Motala, som var tvungna att vinna, spelade 2–2. 
– Vi är klara. Det är så jäkla skönt. Vilken nervpärs det var, säger tränaren Joakim Krüger efter matchens slut. 

Annons:

Tjust IF FF stod på sex poäng inför dagens avgörande i division 2 och var tvungna att vinna den avslutande matchen mot avhängda jumbon Studenterna för att komma upp på säker mark. 

Redan efter 23 minuters spel på Tjustvallen hade Tjust gått ifrån till 3–0 efter mål av Jennifer Ilhammar, My Aldas och Karolina Axelsson. Nyckelspelaren Alicia Strand såg sedan till att Tjust ledde med 4–1 i halvtid. 

– När vi gick ifrån till 3–0 så tidigt så var matchen i stort sett över. Vi gjorde en bra match och alla spelare ska ha beröm, säger tränaren Joakim Krüger, vars lag vann med 6–2 där Klara Grönlund och Jennifer Ilhammar gjorde mål i andra halvlek. 

"Förtjänta av det"

Joakim Krüger hade bra koll på den andra matchen mellan Motala AIF och BK Tinnis. Motala, som hade skickat ner Tjust i division 3 vid seger, gjorde 2–2 i 75:e minuten och skapade rejäl nerv i Tjustlägret. De kom inte närmare så Tjust är kvar i serien och Tinnis ramlar ner i trean. 

– Jag var enormt nervös när de gjorde 2–2 och deras match var inte slut när vi var klara. De var sex-sju minuter efter vår match så vi fick gå och vänta. Jag hade stenkoll på resultatet, men inte spelarna. Jag berättade att det stod 2–2 när vår match var slut och det var skönt att det gick vägen, säger han och fortsätter:

– Jag måste säga att vi är förtjänta av det, vi har spelat bra fotboll men inte haft med oss flytet. 

Hur ska ni fira att kontraktet är säkrat?

– Nu ska vi vila från fotbollen ett tag. Vi ska fira kontraktet med fest på lördag, sedan får vi börja tänka på nästa år och få in lite nyförvärv. Tjejerna är jätteglada för att ha kämpat i ett helt år.  

Fortsätter du som tränare kommande säsong?

– Det lutar mycket åt att jag och Daniel Farray fortsätter. Vi ska diskutera några saker med styrelsen först men vi är intresserade av en fortsättning.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt