Annons:

Han tar över degraderade IFK Västervik

IFK Västervik har gjort klart med ny huvudtränare efter degraderingen till division 5. Foto: Jakob Karlsson

Han tar över degraderade IFK Västervik

Nu är det klart att Torleif Dunsäter blir ny tränare för IFK Västervik som får börja om i division 5. 

Annons:

IFK Västervik vill nog helst dra ett streck över årets säsong. Det blev en ynka poäng på elva matcher och nedflyttning till division 5. 

Tränaren Fredrik Walfredsson avslutar sitt uppdrag som huvudtränare för IFK Västervik för den här gången. 

”Samarbetet med Fredrik har pågått under många år och det råder inget tvivel om att åren med Fredrik varit framgångsrika. Coronasäsongen 2020 har dock varit väldigt tuff. Vi tappade för många duktiga spelare inför säsongen vilka vi inte lyckats ersätta och vi har även haft en hel del spelare som bara varit med delar av årets mycket märkliga coronasäsong. Trots årets motgångar har Fredrik kämpat på och vi avslutar samarbetet med Fredrik i samförstånd. Om tillfälle uppstår är det inte alls omöjligt att vi återupptar samarbetet i andra roller”, skriver IFK Västervik på sin Facebooksida. 

Han tar över tränaruppdraget

IFK Västervik börjar om i division 5 med en ny huvudtränare och målsättningen är solklar. 

”Vi siktar högre upp i seriesystemet och hoppas så snart som möjligt återkomma till division 4. Målsättningen för nästa säsong kommer anpassas till den spelartrupp vi har”, skriver klubben på Facebook. 

Torleif Dunsäter, som har varit ungdomstränare i IFK Västervik och har en gedigen fotbollstränarutbildning, kliver in i rollen som huvudtränare. 

”Nu väntar några veckors uppehåll innan Torleif under vecka 44 kör igång IFK:s träningar inomhus och på konstgräset. Tillsammans med fotbollssektionen kommer Torleif även jobba med att få ihop en stark division 5-trupp för säsongen 2021”, skriver klubben gällande den nye tränaren Torleif Dunsäter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt