Annons:

Han flyttar hem till Västervik – lutar åt spel i moderklubben

Amel Komina har flyttat hem till Västervik och är aktuell för spel i Västerviks FF. Foto: Ossian Mathiasson

Han flyttar hem till Västervik – lutar åt spel i moderklubben

Amel Komina har gjort sitt i IK Sleipner och flyttar hem till Västervik. Nästa klubbadresskan lär bli moderklubben Västerviks FF. 
– Jag har haft hemlängtan ett tag, säger Amel Komina.

Annons:

Amel Komina har bestämt sig för att flytta hem till Västervik från Norrköping där han har tillhört division 3-laget IK Sleipner under den gångna säsongen, något som Västerviks-Tidningen var först med att rapportera om. 

"Haft hemlängtan ett tag"

Sejouren i Sleipner blir ettårig och nu lutar mycket åt att moderklubben Västerviks IK blir hans kommande klubb. 

– Det stämmer att jag har flyttat hem. Året i Sleipner har varit bra. Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig tidigare spelat med så bra individuella spelare som jag har gjort i Sleipner. Nivån var sjukt bra, men tyvärr gick vi inte upp. Jag tycker att vi var det bästa fotbollslaget i serien men vi tog inte en enda poäng på gräs. Vi tog i stället full pott på hemmaplan och släppte bara in ett mål på straff mot VFF, säger Amel Komina. 

Hur kommer det sig att du flyttar hem till Västervik?

– Jag har haft hemlängtan ett tag och jag minns inte när Västerviks FF var på väg framåt på det sättet som de är nu. När jag har längtat hem och märker att de har något bra på gång så kan jag lika gärna vara en del av det, säger Komina. 

Blir det VFF för dig?

– Som det ser ut just nu så lutar det åt VFF. Jag orkar inte flytta igen och vet inte om jag skulle orka pendla till Vimmerby. Jag har haft bra kontakt med VFF som verkligen har något bra på gång. 

Är Vimmerby IF ett alternativ för dig?

– Jag ska prata lite med Vimmerby IF. Jag tycker om VIF så jag stänger inga dörrar. 

"De flesta lär vara kvar"

Komina fick gott om speltid i Sleipner och spelade åtta av elva matcher.

– Jag missade två matcher på grund av skada och sista matchen för att jag inte hade tränat och var hemma i Västervik. Jag har trivts i Norrköping och klubben har stöttat mig men jag har saknat Västervik och många vänner som har flyttat hem. 

Komina ska tömma lägenheten i Norrköping i helgen eller i början av nästa vecka. 

– Det är helt klart att jag ska flytta hem till Västervik. 

Har du fått någon känsla för VFF?

– Jag vet egentligen inte så mycket om VFF men de flesta lär vara kvar. Det är ändå Västervik, var ska man gå annars? När IFK åkte ner i femman så kommer inte spelare byta lag på samma sätt som de har gjort tidigare. Jag tror att VFF kan hamna högre upp i tabellen nästa år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt