Annons:

TUNGA BESKEDET – TVINGAS DRA SIG UR SERIESPELET

FBSK tvingas dra sig ur division 2. Foto: Pixabay

TUNGA BESKEDET – TVINGAS DRA SIG UR SERIESPELET

Frödinge/Brantestads SK gick ut och vädjade i Dagens Vimmerby för att få in nya spelare. Det räckte inte och nu tvingas laget dra sig ur division 2.
– Det är jättejättetråkigt, säger FBSK:s Henrik Blomberg.

Annons:

För ett par veckor sedan berättade Dagens Vimmerby att det var akut spelarkris i Frödinge/Brantestads SK. Klubben vädjade till fotbollssugna tjejer att ansluta till truppen. 

– Att gå ut i media var den sista åtgärden vi vidtog. Vi hoppades få till en reaktion och få in ett antal spelare. Men det lyckades inte, säger Henrik Blomberg.

Nu tvingas klubben dra sig ur division 2-serien, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta.

– Vi har tagit det beslutet. Det är vad som är klart i dagsläget. Men ingen ska tro att vi har gett upp hoppet. Vi vill starta igång igen redan till nästa år i division 4. Vi kommer inte ge oss i första taget. Vi vill verkligen ha ett damlag och har en del eldsjälar som fortsatt kommer ha ärmarna uppkavlade.

"Kan inte hindra någon"

Spelartruppen är inte bred – men de som ändå finns fick beskedet för ett par dagar sedan. 

– Det är tung stämning i truppen och de måste få tid att bearbeta det här nu. Vi kommer delge spelarna våra planer och se hur det matchar med spelartruppens tankar. 

Är spelarna fria att byta klubb för att få speltid den här säsongen?

– Vi varken kan eller vill hindra någon. Det är svaret på frågan. Sedan kommer vi att berätta för spelarna om våra planer och att vi vill igång igen. Det är ingen spelare som deklarerat om klubbyte ännu. 

Hur mycket beror på pandemin?

– Man kan dela in det i två delar. Pandemin har spelat en stor roll. Vi hade många intresserade spelare, men i det läget kunde vi inte låta dessa testträna med oss och då blev det aldrig av. En annan faktor är att vi gick upp en division. Vi har märkt i dialogen med spelare att det är flera som har bildat familj och inte kan lägga tiden som det innebär med längre resor och kanske ytterligare någon träning i veckan. Det är de två faktorerna som är avgörande och har påverkat mycket. 

"Vaknade försent"

Henrik Blomberg är självkritisk i vissa sammanhang.

– Vi har inte haft någon spelarflykt, men det är flera säsonger där vi inte lyckats ersätta spelare som har försvunnit. Kanske att vi vaknade försent. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt